Ένας ΠΑΣ από… ατσάλι έμεινε όρθιος απέναντι στον Ολυμπιακό (1-1). Με σκόρερ τον Περέα και κορυφαίο τον ακούραστο Καραχάλιο, την ώρα που ο Ελ Αραμπί έψαχνε μάταια συμπαραστάτες από πλευράς «ερυθρολεύκων».

* Ο Καραχάλιος ήταν… παντού: Τα φώτα πέφτουν μοιραία σε αυτές τις περιπτώσεις στον σκόρερ. Στον Περέα εν προκειμένω, καθώς στέρησε στον Ολυμπιακό δύο βαθμούς με το γκολ του, το οποίο πέτυχε σε κρίσιμο σημείο. Αδίκως, ωστόσο, αφού ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα και της αναμέτρησης ήταν ο Καραχάλιος, ο οποίος «όργωσε» το γηπέδου των Ζωσιμάδων. Δεν άφησε σπιθαμή (που λέει ο λόγος) του αγωνιστικού χώρου την οποία να μην πάτησε. Ειδικά στο β’ μέρος ήταν εξαιρετικός, ύψωσε τείχος στους Πειραιώτες και αποτέλεσε το πλέον σημαντικό εργαλείο του Μεταξά στην πίεση που άσκησαν οι Ηπειρώτες στους Πειραιώτες πριν το 1-1. Δεν πρόκειται, πάντως, για την πρώτη φορά, που ξεχωρίζει ο 26χρονος άσος, κάνοντας μια σπουδαία σεζόν.

* Πάλεψε σχεδόν μόνος του ο Ελ Αραμπί: Ο Μαροκινός άσος έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να φύγει ο Ολυμπιακός με το «διπλό» από τα Γιάννενα. Δεν είναι μόνο το γκολ, αλλά η συνολική παρουσία του. Η άμυνα του ΠΑΣ ένιωσε τον 35χρονο επιθετικό, ο οποίος είχε μπόλικη συμμετοχή στο παιχνίδι και θα είχε πιστωθεί και ασίστ. Ωστόσο, στη φάση του 77’, ο Ροντρίγκες θέλησε να σιγουρέψει το γκολ μετά από κάθετη του Ελ Αραμπί. Ασχέτως, αν ο Αγκιμπού Καμαρά το έχασε μετά. Τέτοιες εμφανίσεις του έχουν χαρίσει νίκες στο πρόσφατο παρελθόν, αυτήν τη φορά δεν συνέβη, καθώς δεν είχε συμπαραστάτες ο επιθετικός των Πειραιωτών.

* Κάτω από τη βάση: Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τη φάση του 70ου λεπτού και άφησε δύο βαθμούς στα Γιάννενα. Αυτός είναι ένα προφανώς σημαντικός λόγος. Αν θέλουμε να δούμε τη συνολική εικόνα, οι Πειραιώτες κινήθηκαν κάτω από τα στάνταρ που ήθελαν. Έχοντας αρκετούς παίκτες σε μέτριο βράδυ. Ο Μαντί Καμαρά συνεχίζει να είναι αγνώριστος, ενώ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν άφαντος. Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε μετά την ανάπαυλα τον Μπουχαλάκη αντί του 25χρονου μέσου, ώστε να γεμίσει και να δέσει το κέντρο. Δικαιολογημένη η έξοδος του Μ. Καμαρά, αλλά τον στόχο του δεν τον πέτυχε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Πάντως, σε καλό βράδυ δεν ήταν ούτε ο Αγκιμπού Καμαρά. Μπορεί να μην ήταν τόσο απογοητευτικός όσο ο Μαντί, αλλά κινήθηκε σε ρηχά νερά, ενώ πρωταγωνιστεί στη φάση του 77’, στην οποία θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κόψει τα πόδια του ΠΑΣ, κάνοντας το 1-2. Επιπλέον, δεν… ακούμπησε ούτε ο Καρβάλιο, ο οποίος φάνηκε μόνο μέσω κάποιων κόρνερ. Σε κανονική ροή παιχνιδιού ήταν άφαντος. Σε σημείο που τον… έψαχνες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έβγαλε καθόλου διάθεση και δικαιολογημένα τον πέρασε εκτός ο Μαρτίνς στο 64ο λεπτό. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε φορτσάτος την καριέρα του στους Πειραιώτες, αλλά πλέον είναι σκιά του εαυτού του. Με τόσους παίκτες εκτός κλίματος, δεν είναι εύκολο να φύγεις με το «διπλό» από τα Γιάννενα.

* Διαβασμένος ο ΠΑΣ: Θα μπορούσε να προηγηθεί, θα μπορούσε να χάσει, ακόμα και να δεχθεί γκολ μετά το 1-2. Δεν αλλάζει, ωστόσο, το γεγονός ότι έκανε μια καλή εμφάνιση για τα δικά του δεδομένα. Οι Ηπειρώτες όχι μόνο ζόρισαν τον Ολυμπιακό, αλλά του στέρησαν δύο βαθμούς. Σε ακόμη ένα παιχνίδι, ο Ηρακλής Μεταξάς παρουσιάστηκε καλά διαβασμένος και η ομάδα του, με τη γνωστή κυνικότητα, η οποία τη διακρίνει κατάφερε να πάρει 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube