Στην Βικτώρια βρίσκεται από τα ξημερώματα η αποστολή της Εθνικής μπάσκετ, η οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει μπροστά του δύσκολα παιχνίδια με τον οικοδεσπότη Καναδά (30/6, 2:05) και την Κίνα (2/7, 2:05), όπου θα προσπαθήσει να περάσει στην επόμενη φάση του Προολυμπιακού Τουρνούα.

Το κλίμα στις τάξεις της «γαλανόλευκης» είναι πολύ καλό, ενώ άπαντες από την ομάδα υποβλήθηκαν στο απαραίτητο μοριακό τεστ και απομονώθηκαν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Η ενημέρωση της ΕΟΚ

Το ταξίδι για τη Βικτώρια ήταν εξ ορισμού δύσκολο για την Εθνική Ανδρών. Όπως και για αυτές της Τουρκίας, αλλά και την Κίνας για να βρεθούν στη δυτικότερη άκρη της αμερικανικής ηπείρου.

Η ελληνική ομάδα, ταξίδεψε μέσω Άμστερνταμ για το Βανκούβερ και από εκεί ακτοπλοϊκώς, όπως ήταν και η ενδεδειγμένη από τους οικοδεσπότες λύση, προς τη Βικτώρια. Την πανέμορφη πόλη της νήσου του Βανκούβερ.

Οι διοργανωτές ήταν άψογοι στις υποδοχές, τόσο στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ για να διεκπεραιωθούν γρήγορα για τις αποστολές οι πολύ επιμελείς υγειονομικοί έλεγχοι, όσο και στα πλοία.

Με ειδικούς χώρους για να παραμένουν απομονωμένες οι αποστολές από τους άλλους επιβάτες, με χαμογελαστό και εξυπηρετικό προσωπικό και με την κυρία επί της υποδοχής να αναφωνεί χαρούμενη «ξέρω ότι στην Εθνική σας Ομάδα παίζει ο Γιάννης». Ο Νικ Καλάθης δεν άφησε την ευκαιρία, έσπευσε να της ανακοινώσει ότι αυτός λείπει λόγω ΝΒΑ, αλλά έχουμε μαζί τον αδελφό του. Η κυρία ενθουσιάστηκε, αλλά μετά προβληματίστηκε στην επόμενη προσπάθεια του Νικ να την πείσει ότι αυτός, ο Κώστας είναι ο καλύτερος όλων…

Το 24ωρο, κυριολεκτικά και όχι τρόπος του λέγειν, δε χάλασε το κέφι των παικτών. Ούτε και του Ρικ Πιτίνο, ο οποίος μπορεί να είναι σκληρός και απαιτητικός στο γήπεδο, αλλά ξέρει ότι ειδικά μια νεανική ομάδα σαν αυτή, θέλει καλή ψυχολογία και καλές σχέσεις.

Η άφιξη στο ξενοδοχείο, το οποίο φιλοξενεί μόνο συμμετέχοντες στη διοργάνωση και κανέναν άλλο πελάτη, συνοδεύτηκε από το άμεσο μοριακό τεστ για όλους και την απομόνωση που ακολουθεί μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Πλέον η Εθνική Ανδρών μπήκε και επίσημα σε ρυθμούς Προολυμπιακού Τουρνουά. Σήμερα (26/6) άρχισαν κιόλας οι προπονήσεις και όλοι στην ομάδα ξέρουν ότι ο μεγάλος και δύσκολος στόχος της πρόκρισης, αν έρθει θα κάνει πολύ πιο ευχάριστο το… 24ωρο της επιστροφής.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Kαρδίτσα: Το πρόγραμμα των φιλικών

Η εξήγηση της ΕΟΚ για την απουσία Αντετοκούνμπο: «Δεν υπήρξε οικονομικό θέμα-Ζητήθηκε η αρωγή του, αλλά...»

Με Καλάθη, Ντόρσεϊ και Ρογκαβόπουλο οι κλήσεις της Εθνικής-Εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο-Η εξήγηση της ΕΟΚ

Συγκλονίζει η 16χρονη Ιτόγια που διαπρέπει με την Κορασίδων: «Με μισούν για το χρώμα μου, αλλά η Ελλάδα είναι σπίτι μου»

Ευρωμπάσκετ U16: Κρίσιμο νοκ άουτ με Σλοβενία για την Εθνική Παίδων

«Θα μπορούσε ο Γιόκιτς να πάει στην Ελλάδα;»: To ESPN αναρωτιέται για… Παναθηναϊκό!

Επιστροφή Καλάθη στην Εθνική για τα «παράθυρα»-Μέσα και ο Ντόρσεϊ

Έριξε τριαντάρα στη Νορβηγία και προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ U16 η Εθνική Κορασίδων!

Γιαννακόπουλος: «Σλούκας και Ερνανγκόμεθ ενσαρκώνουν περισσότερο τις αξίες του Παναθηναϊκού»

Γιαννακόπουλος: «Οδηγούσα στη γαλλική ριβιέρα και στην προσπάθεια μου να φιλήσω την σύντροφό μου βγήκα εκτός δρόμου»