Ο Πάτο προσγειώθηκε στο Λονδίνο το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στην Τσέλσι, με τη μορφή δανεισμού από την Κορίνθιανς ως το τέλος της σεζόν.
Ο 28χρονος Βραζιλιάνος φορ ήταν εμφανώς «τρακαρισμένος», αλλά με πλατύ χαμόγελο και... σπαστά αγγλικά δεν έκρυψε τη χαρά του.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Η Τσέλσι είναι τώρα το νέο σπίτι μου. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη στήριξή του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχω πολλά πράγματα να πω, χρειάζομαι παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο διεθνής στράικερ, ενώ στην ερώτηση για το κατά πόσο θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο να αγωνιστεί, απάντησε: «Θα πρέπει πρώτα να γνωρίσω τους νέους συμπαίκτες, τον τρόπο παιχνιδιού τους. Θέλω πολύ να αγωνιστώ με τη φανέλα της Τσέλσι».