Προς το τέλος του βαίνει το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, ενώ νέα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. 

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» η κοινωνική λειτουργός στο Χαμόγελο του Παιδιού, Αθηνά Καλέγια, οι θεράποντες γιατροί είχαν απευθυνθεί στο Χαμόγελο, όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. 

«Εμείς είχαμε πάρει αρχικά αίτημα από τους γιατρούς για τη στήριξη της οικογένειας, επειδή είχε χάσει δύο παιδιά, όπως κάνουμε σε κάθε περίπτωση. Δηλώσαμε τη στήριξή μας στην οικογένεια και περιμέναμε το αντίστοιχο αίτημα από την ίδια την οικογένεια αν ήθελε τη στήριξή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η ίδια τόνισε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι ο αρμόδιος φορέας για να διερευνήσει μια υπόθεση και στο πλαίσιο αυτό παρέπεμψαν τους γιατρούς να απευθυνθούν στην εισαγγελία για  οτιδήποτε τους προβλημάτιζε.

Η κ. Καλέγια επισήμανε ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε αίτημα από την οικογένεια, το Χαμόγελο του Παιδιού δεν μπορούσε να ξεκινήσει κάποια συνεργασία μαζί τους. 

Στο ποινικό κομμάτι, η δικηγόρος, κ. Βαρελά ανέφερε ότι οι  θεράποντες γιατροί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν την όλη διερεύνηση και δεν υπέγραψαν τα πιστοποιητικά θανάτου προσθέτοντας ότι αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. 

«Αν έχουμε μια έκθεση που λέει υπάρχει ασφυκτικός θάνατος, τότε φυσικά υπάρχει εγκληματική ενέργεια κι επαρκείς ενδείξεις ενοχής για να ασκηθεί ποινική δίωξη. Το άτομο το οποίο βρίσκεται δίπλα στο θύμα έχει μεγάλη πιθανότητα να αποδειχθεί ότι έχει προβεί σε μια εγκληματική αμέλεια, παράλειψη ή ενέργεια. Αν το πόρισμα έχει απροσδιόριστη αιτία θανάτου, εφόσον δεν έχουμε ομολογία από κάποιο πρόσωπο, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί δια της εις άτοπον απαγωγής, να οδηγηθούν οι ανακριτικοί υπάλληλοι στην άσκηση ποινικής δίωξης. Εφόσον δεν υπάρχει παθολογικό αίτιο ή γενετικό αίτιο, καταλήγουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει ομολογία ή σαφής αιτία θανάτου», εξήγησε. 

Πρόσθεσε δε ότι οι ανακριτικοί υπάλληλοι ήδη έχουν σαφή εικόνα για τον χώρο, τον χρόνο και τα πρόσωπα που βρίσκονταν δίπλα στην Τζωρτζίνα, στον θάνατό της, ωστόσο κανένα πρόσωπο δεν έχει, ακόμα, την ιδιότητα του υπόπτου.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος σημείωσε ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, για να συλλάβει κάποιον θα πρέπει ή τα στοιχεία πρέπει να είναι αδιάσειστα ή να έχει στα χέρια του το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας. 

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιθανό νέο πολιτικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Επένδυση Τραμπ στην Axon λίγο πριν το συμβόλαιο-μαμούθ για Taser της ICE

Ελληνική επιστημονική αποστολή στη Βενεζουέλα για την υποστήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών

«Παγώνουν» οι αυξήσεις το καλοκαίρι, στόχος μειώσεις τιμών από Σεπτέμβριο - Τι αποφασίστηκε για την ακρίβεια

Πυροβολισμοί στη Γερμανία: 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - 2 συλλήψεις - Δείτε βίντεο

Νέο τρομακτικό βίντεο από τον σεισμό στη Βενεζουέλα

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου: Προτείνει την ενοχή των δύο κατηγορουμένων

Αποζημίωση 360.000 ευρώ στην οικογένεια 15χρονου θύματος θανατηφόρου περιστατικού με καραμπίνα στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά στην Καλλιθέα: «Να ‘ναι καλά τα παιδιά, με κράτησαν» λέει η 75χρονη - «Τους ευχαριστούμε», δηλώνει ο γιος της

Λήμνος: 5χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στρώμα λόγω ανέμων - Τον διέσωσε το Λιμενικό, συνέλαβαν τους γονείς

Συνελήφθη 57χρονη για πυρκαγιά από πρόθεση στην Κορινθία