Νέα υπόθεση τηλεφωνικής απάτης καταγράφηκε στην Πάτρα, με θύμα αυτή τη φορά μια 75χρονη γυναίκα, από την οποία οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά χρήματα και κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ.

Οι απατεώνες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα ότι στο σπίτι της υπήρχε «διαρροή ρεύματος», την έπεισαν ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Κατάφεραν να την πείσουν να συγκεντρώσει σε σακούλα 5.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα, η αξία των οποίων, σύμφωνα με την ίδια, ανέρχεται σε περίπου 15.000 ευρώ, και να την παραδώσει στους δράστες.

Την υπόθεση διερευνούν οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.

Το συγκεκριμένο τέχνασμα έχει εμφανιστεί επανειλημμένως στην περιοχή, με τους επιτήδειους να επικαλούνται δήθεν κίνδυνο πυρκαγιάς από «διαρροή ρεύματος», επιχειρώντας να προκαλέσουν πανικό στα θύματά τους και κυρίως σε ηλικιωμένους, ώστε να τους αποσπάσουν χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μητσοτάκης: Επιδιώκουμε σχέσεις καλής γειτονίας με Τουρκία - Διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση

Έλληνες ερευνητές εντοπίζουν ότι το AI βλέπει τον καρκίνο του μαστού ως και 6 χρόνια πριν τη διάγνωση

Νέα μελέτη: Μόλις 12 λεπτά διαφορά στην ώρα έναρξης των σχολείων θα μείωναν το πρωινό μποτιλιάρισμα

Επιθεώρηση Εργασίας: Πάνω από 41.000 έλεγχοι και πρόστιμα 25,5 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο

«Προσωπικός Βοηθός»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

Νέα Σμύρνη: Άνδρας σκότωσε γυναίκα και αυτοκτόνησε – Τους βρήκαν νεκρούς στην είσοδο πολυκατοικίας

Μήνυμα Γεραπετρίτη σε Τουρκία: «Τα ήρεμα νερά δεν είναι αυτοσκοπός – Έτοιμη για κάθε σενάριο η Ελλάδα»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Αυγούστου

Καιρός: Επιμένει η ζέστη – Έως και 40 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα

Δύο νεκροί από πυροβόλο όπλο εντοπίστηκαν σε είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη