Μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο εμφανίστηκε ξανά, αυτή τη φορά προσβάλλοντας ένα βρέφος 18 μηνών, το οποίο εισήχθη προχθές και νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το apohxos, το 18μηνο αγοράκι διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Αγρινίου λόγω της επιδείνωσης της γενικής του κατάστασης. Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, διενεργήθηκε εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το βρέφος πάσχει από μηνιγγίτιδα προκαλούμενη από μηνιγγιτιδόκοκκο.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, το βρέφος είναι σε καλή κατάσταση, του παρέχεται η απαιτούμενη αντιβίωση και παρακολουθείται στενά. Η εξέλιξη της υγείας του, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι θα είναι ομαλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος είναι Ρομά, μένει στα Ιωάννινα και βρέθηκε με την οικογένειά του στο Αγρίνιο, όπου εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Μετά την αρχική εξέταση, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός του Τραμπ στα ιρανικά λιμάνια - «Θα νοσταλγήσετε τη βενζίνη στα $4-5», απειλεί ο Γκαλιμπά

«Θα συνεχίσω να μιλάω ανοιχτά κατά του πολέμου»: Ο Πάπας αψηφά την επίθεση του Τραμπ

Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι

Μωρά Βίκινγκ: Γιατί οι γυναίκες προτιμούν δότες σπέρματος από τη Δανία

Εκτός κινδύνου ο 13χρονος από τη Σύρο που υπέστη δάγκωμα από φίδι

Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου από κροτίδα στο Μενίδι

Ιράν για Στενό του Ορμούζ: «Κανένα λιμάνι δεν θα μείνει ασφαλές αν κινδυνέψουν τα ιρανικά λιμάνια»

Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος οδηγός μηχανής - Σοβαρά τραυματισμένος ο συνοδηγός του

Aντίδραση του Βατικανού στην επίθεση του Τραμπ στον Πάπα: «Στοχεύει μια ηθική φωνή επειδή δεν μπορεί να την περιορίσει»

Ηράκλειο: Φωτιά σε χώρο με σταθμευμένα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα - Ζημιές σε 18 οχήματα