Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έδιναν, σαν σήμερα πέντε χρόνια πριν, ένα από πολλά μεταξύ τους ντέρμπι στη μεγάλη κόντρα της σύγχρονης εποχής στην Premier League.

Ένα παιχνίδι που εν τέλει θα έκρινε τον τίτλο αφού οι «Πολίτες» αναδείχθηκαν στο τέλος της χρονιάς πρωταθλητές με 99 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη δεύτερη Λίβερπουλ! Το τελικό 2-1 από μόνο του μπορεί να μην λέει πολλά για το «χρονολόγιο» του αγώνα, αφού στο 0-0 διαδραματίστηκε η ευκαιρία της σεζόν. Αυτή που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης και ίσως τον πρωταθλητή.



Σε κάθετη πάσα του Σαλάχ, ο Μανέ σημάδεψε το δοκάρι και ο Στόουνς που επιχείρησε να διώξει πέτυχε τον Έντερσον. Η μπάλα πήρε τροχιά προς το τέρμα, ο Ντανίλο πίστεψε απογοητευμένος ότι έμεινε πίσω στο σκορ, όμως ο Άγγλος αμυντικός με μία απίθανη αντίδραση και επική προβολή αποσόβησε την παραβίαση της εστίας.

Οι παίκτες της Λίβερπουλ περίμεναν την ενημέρωση της goal – line techonology στο ρολόι του διαιτητή, μάταια όμως αφού αυτή δεν ήρθε ποτέ. Η εικόνα έδειξε το λόγο. Η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος για χιλιοστά.



Η ιστορία έγραψε λοιπόν έτσι τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1. Ο Αγουέρο της έδωσε το προβάδισμα, ο Φιρμίνο ισοφάρισε για τους «κόκκινους» και ο Σανέ «μίλησε» τελευταίος. Ουδείς γνωρίζει πως θα εξελισσόταν η χρονιά εάν δεν είχε διορθώσει το λάθος ο Στόουνς. Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος αμφότερες έμειναν ικανοποιημένες. Η Σίτι με το πρωτάθλημα και η Λίβερπουλ με το Champions League.

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ρούι Πίντο: «Ο Ινφαντίνο γνώριζε από το 2014 τις παρατυπίες της Μάντσεστερ Σίτι»!

Απίστευτο: Δεύτερος παίκτης της Χαλ μέσα σε 3 εβδομάδες που τουμπάρει το αυτοκίνητό του κοντά στο προπονητικό κέντρο!

«Κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας και η Ίντερ ενδιαφέρονται για τον Κωστούλα»

Teamtalk: Λίβερπουλ και Τότεναμ παρακολουθούν τον Τζολάκη

Στην αντεπίθεση η Etihad: Απειλεί ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Premier League

Η εξομολόγηση Ρίτσαρντς για την ενοχή της Σίτι: «Απόλυτα συντετριμμένος, σπαρακτική αβεβαιότητα - Νιώθω θλίψη και θυμό»

Το πρώτο μήνυμα του Πεπ για την ενοχή της Σίτι: «Να ξέρετε ότι είμαι εδώ για εσάς»!

Ρόι Κιν: «Αν ήμουν παίκτης της Σίτι, θα πετούσα τα μετάλλια μου στα σκουπίδια»

Οι υπάλληλοι στον οργανισμό της Σίτι έλαβαν… καθησυχαστικό μήνυμα εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων

Αμήχανος και αμίλητος ο CEO της Μάντσεστερ Σίτι σε βροχή ερωτήσεων για τις οικονομικές παραβάσεις των «πολιτών»