Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα της φωτιάς που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Πεντέλη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλο αγώνα, ενώ παλεύουν με πολύ ισχυρούς ανέμους, η ένταση των οποίων δυστυχώς δεν φαίνεται να μειώνεται σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη, η ένταση των ανέμων θα φτάσει το πρωί μέχρι και τα 9 μΠοφόρ.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν και πάλι τις ρίψεις νερού.

Οι φλόγες ξεκίνησαν στις 17.19 το απόγευμα της Τρίτης ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Πεντέλη, Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη, Δασαμάρι, το Αστεροσκοπείο και το Νοσοκομείο Παίδων.

Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και περιουσίες, ιδιαίτερα στο Ντράφι, καθώς το μέτωπο πέρασε μέσα από τον οικισμό.



Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς τόνισε ότι έχουν καεί τουλάχιστον 2 ή 3 σπίτια στο Ντράφι.

Σημείωσε ότι η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και η εικόνα δεν είναι καλή. Πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα για τους κατοίκους, καθώς η περιοχή έχει εκκενωθεί. Ο κ. Μπουρνούς έκανε γνωστό, μάλιστα, ότι το βράδυ ξέσπασε και άλλη φωτιά στη Νέα Μάκρη, η οποία περιορίστηκε γρήγορα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σήμερα το πρωί εστάλη μήνυμα 112 προς όλους όσοι βρίσκονται στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι - Ραφήνα.



Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη, εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι - Ραφήνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».



Στις 4.30 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι.



Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης, εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ:

• Έγινε εκκένωση από Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), φιλοξενούσε 46 άτομα. Μεταφορά 6 ατόμων με φορείο + 3 άτομα με καρέκλα. Τα 3 άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.
• Εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), φιλοξενούσε 57 άτομα. Διακομιδή ενός (1) ατόμου προς το Ιπποκράτειο.
• Εκκένωση από Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφορά 10 ατόμων -2 σε Ερυθρό Σταυρό + 2 σε Ιπποκράτειο και σε εξέλιξη τα υπόλοιπα 6, 5 Ερυθρό Σταυρό, 4 Θάλπη
• Διακομιδές ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45): 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά & τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ, 5 πολίτες διακομίσθηκαν 1 στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα , 3 Ερυθρό Σταυρό και 1 Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα

Περίπου στα μεσάνυχτα, η φωτιά είχε κατεύθυνση προς την κορυφογραμμή της Πεντέλης, ωστόσο υπάρχουν και διάσπαρτες εστίες ανάμεσα σε κατοικίες, με τα πεζοπόρα τμήματα να δίνουν μάχη για τον περιορισμό τους. Με το πρώτο φως της ημέρας θα σηκωθούν αμέσως τα εναέρια μέσα, ώστε να περιορίσουν ακόμη περισσότερα τα μέτωπα.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κερατσίνι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεβαν μηχανάκια

Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν τα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή - Βρέφος το ένα

Τραμπ: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολέμου με τη Βενεζουέλα

Ν. Παππάς: Σήκωσα το χέρι μου αλλά δεν γρονθοκόπησα τον δημοσιογράφο - Δεν με τιμά αυτή η πράξη

Πορτογάλος, πρώην φοιτητής του Μπράουν, ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο-Δύο μέρες μετά σκότωσε καθηγητή του MIΤ

Καραναστάσης: Ήπια 2 ποτήρια κρασί και μετά δυστυχώς πήδηξα στο αμάξι – Από αύριο μόνο φραπέ

Λιμενικό και Frontex διέσωσαν 545 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

Αποθεώθηκε ο Μαζωνάκης στην πρεμιέρα του μετά τις καταγγελίες: «Είμαι ο Γιώργος, ο αληθινός»

Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μοτοσυκλετιστής σε σύγκρουση με τρόλεϊ

Συναγερμός τα ξημερώματα στη Χαλκίδα – Στις φλόγες παλιό ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης