Μεσίνα vs Ομπράντοβιτς… σημειώσατε 2 (για ακόμα μια φορά)!

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε στη Ρωσία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 78-74 και «ζευγάρωσε» τις φετινές της νίκες απέναντι στους Ρώσους στην Ευρωλίγκα, κάνοντας το πλέον αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει στην κορυφή του πρώτου ομίλου. Από την άλλη οι Ρώσοι θα παλέψουν με την Μπαρτσελόνα για τη δεύτερη θέση.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Μπογκντάνοβιτς με 18 πόντους, 13 είχε ο Κλέιζα και 10 ο Μπιέλιτσα. Για τους ηττημένους ο Γουίμς έβαλε 20, ο Πάργκο 15, ενώ ο Τεόντοσιτς είχε 14 με 2/9 τρίποντα...

Το ματς

Με το ... καλημέρα η Φενέρ μπήκε σε θέση οδηγού, επωφελούμενη τα λάθη της ΤΣΣΚΑ και προηγήθηκε 9-4. Οι Τούρκοι βρίσκοντας λύσεις από τα 6,75 διατηρούσαν μια καλή απόσταση (9-17), αλλά ο Γουίμς με συνεχόμενους πόντους στο φινάλε κατάφερε να μειώσει στο καλάθι στο 10’ (17-19).

Το μίνι blackout για την ομάδα του Ομπράντοβιτς συνεχίστηκε, με τους γηπεδούχους να προηγούνται για πρώτη φορά στο ματς (21-19) και να διατηρούν... κεφάλι στο σκορ (27-25). Μπορεί ο Ζοτς να είχε... κοκκινίσει από κάποιες ενέργειες των παικτών του, ωστόσο προς τα τέλη του πρώτου μέρους, τους είδε... να ξυπνούν, να ξαναδίνουν προβάδισμα στη Φενέρμπαχτσε –με καλή άμυνα- και μάλιστα να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με έξι πόντους διαφορά (41-35)!

Η Τρίτη περίοδος ήταν για την ΤΣΣΚΑ! Γιατί όχι μόνο έφτασε ξανά μια... ανάσα από το προσπέρασμα (44-45), αλλά όντως... έδειξε την πλάτη της στην Φενέρμπαχτσε! Με την επίθεση να παίρνει φωτιά, χάρη κυρίως στους Γουίμς, Πάργκο και Τεόντοσιτς, η «ρωσική αρκούδα» προηγήθηκε μέχρι και 7 πόντους (56-49), με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν, να ισοφαρίζουν (56-56) και το δεκάλεπτο να κλείνει με την ομάδα του Μεσίνα στο +3’, 59-56, χάρη σε τρίποντο του Μίτσοφ... από το σπίτι του!

Στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου, η ΤΣΣΚΑ κρατούσε το υπέρ της προβάδισμα (65-60), όμως σιγά-σιγά άρχισε να χάνει την δυναμική της, με τον Τεόντοσιτς να κάνει... τα δικά του. Αποτέλεσμα αυτού, όχι μόνο η Φενέρ να επιστρέψει, αλλά να προηγηθεί και με 5 πόντους στο 37’ (69-74), κυρίως χάρη στους Μπογκντάνοβιτς και Κλέιζα. Ο Χάινς μείωσε στον πόντο (73-74), ο Ζόριτς σκόραρε... με το χρονόμετρο να ‘χει κολλήσει και τους διαιτητές να το μετράνε (73-76) και τον Τεόντοσιτς να τον πιάνει... τρέλα και να επιχειρεί τρίποντο από τα 11 μέτρα. Φυσικά δεν ευστόχησε και... εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες της ΤΣΣΚΑ για νίκη, με την Φενέρ να κερδίζει με το τελικό 78-74!

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 35-41, 59-56, 74-78

ΤΣΣΚΑ (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 14, Μίτσοφ 5, Φριτζόν 1, Τζάκσον 3, Πάργκο 15, Γουίμς 20, Κρστιτς, Βοροντσέβιτς 2, Καούν 5, Χάινς 9

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 8, Μπιέλιτσα 10, Μαχμούτογλου 3, Κλέιζα 13, Βίντμαρ 6, Ζόριτς 8, Σπάχιτς 7, Μπογκντάνοβιτς 18, Πρέλτζιτς 5

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»

Η Euroleague θυμήθηκε το σπουδαίο buzzer beater του Γκριγκόνις κόντρα στη Μονακό!

AS: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να υπογράψει το 10ετές συμβόλαιό της μέχρι τις 30 Ιουνίου»

Ευρωλίγκα: Σκέψεις για διεξαγωγή με μια ομάδα λιγότερη του χρόνου

«Στο EuroCup η Μονακό, τη θέση της στην Ευρωλίγκα παίρνει η Μπεσίκτας»!

«Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς για την Ευρωλίγκα!