Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται πως ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να εντοπιστούν οι δράστες - Τι γνωρίζει η αντιτρομοκρατική

Τραγωδία στη Μεσσηνία: 6χρονος πνίγηκε σε πισίνα στη Γιάλοβα

Ένοχος και στο Εφετείο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο προσφυγόπουλου από πτώση πόρτας

Δίκη Λυγγερίδη: «Δεν ήμουν αρμόδιος να κινητοποιήσω τη διμοιρία» κατέθεσε ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά

Ο βαρύς απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία: Περισσότερα από 2 εκατομμύρια τα θύματα

Συνελήφθη 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών στη Χαλκιδική - Δημιούργησε δύο άτυπες χωματερές

Ηράκλειο: Σύλληψη 58χρονου - Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 30χρονο στη Ρόδο

Στην Αθήνα 6χρονος που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο - Μάχη για να σωθεί το πόδι του

Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη κλιματιστικού στον Πύργο – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί