Κάπως χαλαρή, ίσως και… αλαζονική εμφανίστηκε η Σερβία απέναντι στην Ουγγαρία και ίδρωσε περισσότερο από το αναμενόμενο για να φτάσει στη νίκη 86-78.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (17π., 6 ασίστ) και ο Όγκνιεν Κούζμιτς (17π., 10 ριμπ.) ξεχώρισαν από την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς που την Τετάρτη θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τετράδα κόντρα στην Ιταλία. Έπεσαν μαχόμενοι οι Ούγγροι παρά την κακή επιθετικά μέρα του Άνταμ Χάνγκα (1π. με 0/7 σουτ).

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

Βίτμαν, Βόιβοντα, Χάνγκα, Άλεν και Κέλερ άρχισαν το ματς για την Ουγγαρία και Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς, Λούτσιτς, Μπίρτσεβιτς και Κούζμιτς για τη Σερβία. Η ποιοτική διαφορά ήταν εμφανής από το πρώτο δευτερόλεπτο και στο πεντάλεπτο η απόσταση μεταξύ τους ήταν ήδη στους 13 (16-3). Η χαλάρωση των «πλάβι» έδωσε θάρρος στον αντίπαλο που πλησίασε στους τέσσερις (20-16) και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο παρέμεινε στο παιχνίδι και στη συνέχεια (35-31) μέχρι το 48-41 του ημιχρόνου.

Η Σερβία έδειξε να σοβαρεύεται ξανά και στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου ξέφυγε με 17 (62-45) βελτιώνοντας την άμυνά της. Περλ και Φέρεντς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ξαναβάλουν την Ουγγαρία στο παιχνίδι και τα κατάφεραν, καθώς στις αρχές της τέταρτης περιόδου η διαφορά έπεσε στους επτά (69-62). Μαριάνοβιτς και Μπογκντάνοβιτς ανέλαβαν να απομακρύνουν τον κίνδυνο (78-63). Η ομάδα του Στόγιαν Ίβκοβιτς το πάλεψε μέχρι τέλους (84-77) κερδίζοντας το χειροκρότημα αλλά μόνο αυτό.

Δεκάλεπτα: 24-16, 48-41, 69-53, 86-78.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 14, Μπογκντάνοβιτς 17 (6 ασίστ), Λούτσιτς 11 (5 ριμπ.), Μιλοσάβλιεβιτς 4 (4 ριμπ.), Μπίρτσεβιτς, Λάζιτς, Μίτσιτς, Γκούντουριτς, Γιόβιτς 9 (7 ασίστ), Κούζμιτς 17 (10 ριμπ.), Μαριάνοβιτς 14 (6 ριμπ.).

Ουγγαρία (Ίβκοβιτς): Ρούγιακ 6, Άλεν 3, Κέλερ 8 (5 ριμπ.), Βίτμαν 2, Χάνγκα 1, Βόιβοντα 11, Τοτ, Φέρεντς 15, Περλ 22 (6 ριμπ.), Καράχοτζιτς 6, Άιλινγκσφελντ 4.

Διαιτητές: Λεσκάνο (Αργεντινή), Πουρσανίδης (Ελλάδα), Γιλμάζ (Τουρκία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σρέντερ για Αταμάν: «Ακούγεσαι σαν να πονάς - Ευτυχώς δεν θα γίνεις ποτέ προπονητής μου»

«Οι υποσχέσεις κρατιούνται»: Ο Σενγκούν πήρε στον Οσμάνι δώρο ένα ρολόι για την άμυνα που έπαιξε στον Γιάννη

Έτσι έληξε η ένταση μεταξύ Γιάννη και Σενγκούν: Το τηλεφώνημα του Αντετοκούνμπο και η κοινή απόφαση για... ανακωχή

«Φίλε, άμα είσαι θετικός και δώσεις όλο σου το είναι, κάτι γίνεται»: Το μήνυμα πίστης του Σλούκα πριν το μετάλλιο!

Παρέμεινε 13η στο FIBA ranking η Ελλάδα παρά το χάλκινο - Άλμα 15 θέσεων για την Τουρκία, ανέβηκε 2η η Γερμανία

Λάρκιν: «Έχει μία... μαγκιά ο Σενγκούν, πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει»

Γκασόλ: «Λατρεύω το πάθος και την υπερηφάνεια του Γιάννη για την Ελλάδα»

Παναγιωτόπουλος: «Δώσαμε τη σπίθα για την αναγέννηση του μπάσκετ μας - Μας συγκινεί ο Γιάννης, ξέρουμε πόσο το ήθελε»

Δεν χορταίνει μετά το Ευρωμπάσκετ ο Παπανικολάου: «Χάλκινο μετάλλιο, χρυσές αναμνήσεις»

Giannis Effect και στη μουσική: Επανήλθαν στο Top 50 του Spotify τρία παλιά hits του Light λόγω Αντετοκούνμπο!