Πανηγυρική πρόκριση στον β’ προκριματικό γύρο του Europa League πήρε ο Απόλλων Λεμεσού. Η κυπριακή ομάδα συνέτριψε 4-0 την Κάουνο Ζαλγκίρις στη ρεβάνς του ΓΣΠ και σε συνδυασμό με τη νίκη με 2-0 μέσα στη Λιθουανία, τσέκαρε το εισιτήριο. Αντίπαλος στην επόμενη φάση θα είναι η Σάμροκ Ρόβερς, που άφησε εκτός συνέχειας τη Μπραν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την κυπριακή ομάδα ήταν ο Ζελάγια που πέτυχε χατ-τρικ. Η ομάδα του Σοφρώνη Αυγουστή άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό με τον Αργεντινό, ενώ στο 43’ ο ίδιος παίκτης με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έγινε το χατ τρικ με δεύτερο πέναλτι, ενώ ο Ζάλαι στο 83’ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης προκρίθηκε και η ΑΕΚ Λάρνακας, επίσης με δύο νίκες. Η κυπριακή ομάδα, ταξίδεψε στη Μολδαβία, έχοντας το… μαξιλαράκι της νίκης με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα του Ινίγκο Ιντιάκεθ ντούμπλαρε τις νίκες της, με γκολ του Μαρκ Ασούμπρε στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης. Στην επόμενη φάση, θα βρει στον δρόμο της τη Λέφσκι Σόφιας, η οποία, επίσης με δύο νίκες, ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρουζόμπεροκ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube