Το δεύτερο διαδοχικό τίτλο της ιστορίας της στο BCL κατέκτησε η Ουνικάχα Μάλαγα, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 83-67 της Γαλατάσαραϊ στον τελικό του Final Four της SUNEL Arena.

Μετά την αναμέτρηση, ο Κέντρικ Πέρι μίλησε στο sport-fm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη για τη μεγάλη αξία της κατάκτησης back-to-back τροπαίων, για το ιδιαίτερο συναίσθημα που αυτή ήρθε στην Αθήνα, όπου έχει αγωνιστεί για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την επόμενη μέρα του ίδιου και της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις back-to-back κούπες: «Όταν ξεκινήσαμε τη φετινή σεζόν, δεν είχαμε στο μυαλό μας απαραίτητα τον στόχο του να πάρουμε ξανά το τρόπαιο, αλλά θέλαμε να επιστρέψουμε στο Final Four. Και ξέραμε ότι δεν ήταν εύκολο να το καταφέρουμε, αλλά το πιστεύαμε και καταφέραμε να αντέξουμε ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της σεζόν. Το ότι πήραμε δεύτερη συνεχόμενη κούπα, δείχνει τι γκρουπ έχουμε φτιάξει από την πρώτη μέρα».

Για το αν υπήρχε πίεση στη Μάλαγα ως φαβορί: «Όχι, δεν το νομίζω. Και πέρυσι όλοι μας θεωρούσαν φαβορί, ακόμη και στον πρώτο μας χρόνο. Είχαμε ήδη αυτή την εμπειρία και ξέραμε πώς να τη διαχειριστούμε. Καταλάβαμε ότι δεν είναι δουλειά μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες, και μπορούμε να ελέγξουμε μόνο το να είμαστε έτοιμοι σε κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι. Αυτό ήταν το σημαντικότερο για εμάς ώστε να πάρουμε τα συνεχόμενα τρόπαια».

Για το αν το βάθος στο ρόστερ της Μάλαγα είναι το μεγαλύτερο ατού της: «Φυσικά, ακριβώς έτσι είναι. Έχουμε 15 παίκτες αφοσιωμένους στον στόχο της ομάδας. Μιλάμε πολύ για θυσίες, όλοι θυσιάζουν λίγο το εγώ τους για την ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για το αν είναι ιδιαίτερο για εκείνον που πήρε τρόπαιο σε μία πόλη που έχει αγωνιστεί (για τον Παναθηναϊκό): «Φυσικά, έχω 2/2 σε πόλεις που έχω παίξει στο παρελθόν, όπως και πέρυσι στο Βελιγράδι. Είμαι ευγνώμων που παίζω με ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών, που τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι και έχουμε την ευκαιρία να διεκδικούμε τρόπαια».

Για την επόμενη μέρα της Μάλαγα και το δικό του μέλλον: «Στόχος είναι μόνο τρόπαιο που δεν έχουμε πάρει ακόμη, το πρωτάθλημα Ισπανίας. Εγώ είμαι ακόμη στη Μάλαγα, και θα τη βοηθήσω να διεκδικήσει οτιδήποτε μπορεί να διεκδικήσει. Είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα αυτή τη στιγμή».

@sporfm946

Όσα δήλωσε ο Κέντρικ Πέρι στο sport-fm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη, μετά τη νίκη της Ουνικάχα Μάλαγα και την κατάκτηση του BCL από την ομάδα της Ανδαλουσίας.

? original sound sporfm946

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του BCL για τη σέζον 2026-27: ΑΕΚ και Περιστέρι Betsson απευθείας στους ομίλους

Άφησε το EuroCup για το BCL η Τραμπζονσπόρ: «Περισσότερα τα έσοδα»

Χατζής: «Δεν χωνεύεται εύκολα μία τέτοια ήττα, δεν πρέπει να υπάρχει καταστροφολογία για την ΑΕΚ»

«Ψηλά το κεφάλι» - Οπαδοί της ΑΕΚ στο ξενοδοχείο μετά τον τελικό

Γκουντάιτις στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πολύ δύσκολο να νικήσεις την ΑΕΚ, το πιστεύαμε - Δεν συμβαίνουν συχνά τέτοιες ανατροπές»

Τα highlights από τη σκληρή ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του ΒCL με τη Ρίτας

Γκρέι στον bwinΣΠΟΡ FM: «Έπρεπε να δείξουμε περισσότερη ωριμότητα, αυτή ήταν η καταστροφή μας»

Σάκοτα: «Πρέπει να έχεις... τέτοια για να πάρεις το τελευταίο σουτ - Είχα το προαίσθημα ότι η διαφορά δεν ήταν αρκετή»

Τα σχόλια στο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη σοκαριστική ήττα της ΑΕΚ στον τελικό με τη Ρίτας

Ο Λουκόσιους MVP του Final Four στο BCL, μετά την επική εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ