Αρκετά δυνατή ομάδα αναμένεται να κατεβάσει η Τουρκία στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Εργκίν Αταμάν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της γειτονικής χώρας δήλωσε πως έχει εισπράξει το «ναι» από τους διεθνείς που αγωνίζονται στο NBA, εκτός φυσικά από τον Χέντο Τούρκογλου, ο οποίος την περσινή σεζόν είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αυτή τη στιγμή στο «μαγικό κόσμο» αγωνίζονται οι Ενές Καντέρ, Ομέρ Ασίκ, Φουρκάν Αλντεμίρ και Ερσάν Ιλιασόβα: «Πριν από λίγο καιρό, ο τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας συναντήθηκε με όλους τους παίκτες στις ΗΠΑ. Όλοι είπαν πως θέλουν να αγωνιστούν στην εθνική ομάδα. Ο Χέντο Τούρκογλου είχε αποσυρθεί την περσινή χρονιά, άρα περιμένουμε όλους τους υπόλοιπους εκτός από εκείνον», δήλωσε σχετικά ο Αταμάν.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος κόουτς ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αγωνιστούν ως νατουραλιζέ ο Τζόρνταν Φάρμαρ ή ο Μπόμπι Ντίξον, με τον τελευταίο να απαντά πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποια σκέψη: «Αυτή στιγμή δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Ο Εμίρ Πρέλντζιτς είναι μία τέτοια περίπτωση που έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα. Εάν δεν παίξει φέτος, τότε θα βασιστούμε στους υπόλοιπους διεθνείς».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube