Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί η επιτροπή Λοιμωξιολόγων με αφορμή τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις όπως η Κοζάνη κι η Αχαία.


Αναλυτικότερα, η σύσκεψη λαμβάνει χώρα καθώς τα στοιχεία που προκύπτουν για αυτές τις πόλεις προκαλούν προβληματισμό για το πως τελικά θα μπορέσει να γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων με ασφάλεια σε περιοχές όπως αυτές, οι οποίες βρίσκονται στο "Βαθύ κόκκινο".

Καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση του επιδημιολογογικού φορτίου στην Βόρεια Ελλάδα κυρίως σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, έκρουσε νωρίτερα η ιατρός Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Όπως εξήγησε η κα Παπαευαγγέλου, τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28% την εβδομάδα που μας πέρασε ενώ υπολογίζεται πως σήμερα εκεί υπάρχουν περισσότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα.am


Ο κος Χαρδαλιάς από την πλευρά του ταυτόχρονα εξήγησε πως , η Π.Ε. Κοζάνης έχει 738 ενεργά κρούσματα. Κατά το τελευταίο δεκαήμερο τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Κοζάνης αυξήθηκαν κατά 97,56%. 

Στη Θεσσαλονίκη έχουν καταγραφεί 3.776 ενεργά κρούσματα, με το 89,74% να είναι συμπτωματικό. 

Όσο για την Αχαΐα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι 1.062 με το 81,26% να είναι συμπωματικά. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι στην Π.Ε. είναι οριακές οι ΜΕΘ Covid των νοσοκομείων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε για το λιανεμπόριο πως «αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα». Ερωτηθείς για τα πολυκαταστήματα, ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στην Χαλκιδική λόγω πυρκαγιών

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Πακιστάν για το αγνοούμενο Boeing 737 – Δραματική η τελευταία εικόνα από τα ραντάρ

Οταν ο Τζεφ Μπέζος έδινε το 1% της Amazon για 50.000 δολάρια, αλλά οι περισσότεροι του έλεγαν «όχι»

Θρίλερ με το διπλό φονικό στο Αίγιο - Η μητέρα φέρεται να σκότωσε τον γιο της

Αγωνία για την τύχη της Ελληνίδας που βρέθηκε ζωντανή μετά τον φονικό σεισμό στην Βενεζουέλα

Ημαθία: Κτηματικές διαφορές πίσω από αιματηρό επεισόδιο με έναν νεκρό στην Ημαθία - Στον εισαγγελέα 47χρονος

Μια σύλληψη για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια στα Τρίκαλα

Κατάρρευση στα Πετράλωνα: Τα συντρίμμια καθυστερούν την αυτοψία - Προβληματισμός για την υγειονομική διάσταση

Aλλάζουν τελικά οι σπουδές στο εξωτερικό τη ζωή των φοιτητών;

Στους 21 οι νεκροί από την κατολίσθηση στην επαρχία Γκανσού στην Κίνα