Ο Παναθηναϊκός νίκησε με καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο την Ούνιξα Καζάν 89-74 στη Μόσχα, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του Αλεξάνδτεαρ Γκομέλσκι» και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτεζεβιτς διατηρούσαν ένα +4 με + στα δυο πρώτα δεκάλεπτα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα συνεχόμενα τρίποντα έδωσαν μια διψήφια διαφορά και το τελικό +15.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διάθεση να πάει η μπάλα στον Ραντούλιτσα, ο οποίος, μαζί με τον Καλάθη, έδωσε ένα +4 στους «πράσινους»». Όμως, τα λάθη σε άμυνα και επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στην Ούνιξ να κάνει ένα σερί 6-0 και να προηγηθεί με +2, όμως οι Κούζμιτς και Χαραλαμπόπολυος έφεραν το +4 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, η Ούνιξ ισοφάρισε, όμως ο Φελντέιν έφερε το +4 και οι γρήγορες επιθέσεις του Καλάθη έφεραν το +5. Ο Λάνγκφορντ εκμεταλλεύτηκε την κούραση των «πράσινων σε εκείνο το διάστημα και βοήθησε τους Ρώσους να προσπεράσουν με +2, όμως οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Χαραλαμπόπουλου έδωσαν το +4 στον Παναθηναϊκό στο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες της Ούνιξ να μπαίνουν πιο δυνατά στο ματς και μέσα στο πρώτο δίλεπτο να περνούν μπροστά με 45-47 και ένα επιμέρους σκορ των Ρώσων με 5-2 τους έφερε στο +5. Τα τρίποντα των Διαμαντίδη, Φώτση και Φελντέιν βοήθησαν τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να προηγηθούν με +7 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε σε υψηλούς ρυθμούς στην τέταρτη περίοδο, με τους Φελντέιν και Κούζμιτς να είναι εξαιρετικοί και τον Γιάνκοβιτς να φέρνει το 74-66 και τον Φελντέιν στο +10. Οι Ρώσοι αντέδρασαν και με δύο τρίποντα μείωσαν στο -5. Ραντούλιτσα και Πάβλοβιτς απάντησαν άμεσα και έφεραν το +11, «βάζοντας το νερό στο αυλάκι».


Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-39, 67-60, 89-74

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 13(3), Χαραλαμπόπουλος 8(2), Γιάνκοβιτς 12(3), Φώτσης 5(1), Ραντούλιτσα 12(9ριμπ), Φελντέιν 14(2), Διαμαντίδης 8(2, 7 ασίστ), Καλάθης 7(1), Παπαγιάννης

Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Λάνγκφορντ 12, Πονκρασόφ, Παραχούσκι 18, Κολοόμ 13, Λίκχοντει 8(1), Μπάνιτς 2, Γκουμπάνοφ 3(1), Καιμακόγλου 3, Ουίλιαμς, Μιλάκνις 15(5)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube