Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση από τις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου και έπειτα, ο Ολυμπιακός διατήρησε το απόλυτο νικών στη Betshop.gr Basket League, επικρατώντας 83-46 του Ήφαιστου Λήμνου στο ΣΕΦ, στην αυλαία της 3ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι», έπαιξαν όσο σοβαρά χρειαζόταν για να «καθαρίσουν» το ματς και έκαναν δοκιμές ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τη Μακάμπι στην Ευρωλίγκα.

Κορυφαίοι για τους νικητές που μοίρασαν 23 ασίστ και μάζεψαν 17 επιθετικά ριμπάουντ, ήταν οι Παπανικολάου και Γουίλιαμς Γκος με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα, 10 με 12 ριμπάουντ είχε ο ΛεΝτέι. Για τους φιλοξενούμενους που τελείωσαν το ματς με 17 λάθη και ποσοστό ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντο το 33%, ξεχώρισαν οι Σμιθ και Γκότσερ.

Το ματς:

Με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ στην αρχική πεντάδα αντί του Γιώργου Πρίντεζη και τον Αξελ Τουπάν αντί του Βασίλη Σπανούλη για λόγους ξεκούρασης των αρχηγών ενόψει Μακάμπι, ο Ολυμπιακό προηγήθηκε 14-5 στο 5΄με τον Μιλουτίνοφ μπροστάρη στο σκοράρισμα και τον Γουίλιαμς-Γκος να συνεπικουρεί. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διάθεση στην άμυνα, έκαναν πολλά κλεψίματα και έτρεχαν στον αιφνιδιασμό, με αποτέλεσμα να διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-10), καθώς ο Ήφαιστος είχε ήδη 6 λάθη και 4/13 σουτ.

O Ήφαιστος όσο περνούσε η ώρα βελτιωνόταν και εκμεταλλευόμενος τα πολλά άστοχα λέι απ των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ, μείωσε σε 21-16 στο 13’. Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ ανέλαβαν δράση επιθετικά και με ένα σερί 12-0, ο Ολυμπιακός, που άρχισε να βρίσκει στόχο και πίσω από τα 6.75, έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +17 (33-16 στο 17’), κρατώντας τους φιλοξενούμενους (έπαιρναν σκορ μόνο από τον Γκότσερ) για τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο. Οι «ερυθρόλευκοι», πήραν ξανά πόντους από τα λάθη του αντιπάλου και με τρέξιμο στο «ανοικτό» γήπεδο, για το 40-22 από τον Γουίλιαμς-Γκος στην ανάπαυλα.

Με καλάθια των Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με 10-0 σερί, για το 50-22 στο 24’. O Ήφαιστος παρά την αστοχία του (11/34 σουτ σε εκείνο το σημείο), μείωσε σε 50-30, τρία λεπτά πριν το τέλος του, όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τις λύσεις για να… ξεμακρύνουν με 61-36, δέκα λεπτά πριν το φινάλε. Από τη στιγμή που ο Σπανούλης εκτός από δημιουργικός άρχισε να είναι και εύστοχος, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (+31) 67-36 στο 32’. Ο Μπλατ βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Τολιόπουλο

Όσα ακολούθησαν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα παίζοντας γρήγορο μπάσκετ, με το τελικό 83-46 να πιστοποιεί απόλυτα την εικόνα του παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 40-22, 61-36, 83-46.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 11 (1), Τολιόπουλος 3 (1), Τουπάν 5, Σπανούλης 6 (5 ασίστ), Τίμα 3 (1/7 σουτ), Μιλουτίνοφ 10, Βεζένκοφ 9 (1), Πρίντεζης 9 (1) (8ριμπ.), Παπανικολάου 13 (2), Μάντζαρης, Μπόγρης 4, ΛεΝτέι 10 (12ριμπ.).
Ήφαιστος Λήμνου (Μανωλόπουλος): Γκότσερ 10 (2), Μανωλόπουλος 5 (1), Μπράζελτον 4, Έβανς 5, Σμιθ 11 (3), Σταμάτης 2, Χαριτόπουλος 5 (1), Μούρτος, Γόντικας 2, Φρεϊμάνις 2, Γουίγκινς.

*Στο ΣΕΦ δε βρέθηκαν περισσότεροι από 600-700 άτομα, ανάμεσά τους αρκετοί φίλοι του Ήφαιστου.

Νίκος Ζέρβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

To μπουγέλο στον Λυκογιάννη μετά το «διπλό» του Κολοσσού επί του Παναθηναϊκού

Γιαννακόπουλος: «Δεν θα έπρεπε να προστατεύονται οι ιδιοκτήτες όταν παίκτες και προπονητές προκαλούν τέτοια προβλήματα;»

Αταμάν: «Παίξαμε απαίσια, διαφορετικό το κίνητρο σε αυτά τα ματς - Μέσα για Final 8 ο Χέιζ-Ντέιβις, μετά και ο Λεσόρ»!

Η αντίδραση Γιαννακόπουλου μετά την ήττα από τον Κολοσσό: «Τι αμαρτίες πληρώνω;»

Λυκογιάννης: «Πάντα έφτανες στην πηγή και δεν έπινες νερό, αξίζουν το credit για τη διαχείριση τα παιδιά»

Ο καταιγισμός τριπόντων και το σοκ στο «T-Center»: Τα highlights της τεράστιας νίκης του Κολοσσού επί του Παναθηναϊκού!

Σκασμένος ο Αταμάν, έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια μετά το μεγάλο κάζο του Παναθηναϊκού

Βαθμολογία GBL: Τεράστια ανάσα για Κολοσσό μετά την ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού - Τρίτη ήττα για τους «πράσινους»

Η έκπληξη της δεκαετίας στο ελληνικό μπάσκετ, ο Κολοσσός σόκαρε τον Παναθηναϊκό στο «T-Center» με 100άρα!

Γουόκαπ: «Ο στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου»