Μεγάλη απογοήτευση υπάρχει στην Μπαρτσελόνα μετά τη συντριβή από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην Ευρωλίγκα, αλλά σύμφωνα με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν θα κερδίσουν κάτι οι «μπλαουγκράνα» αν σταθούν σ’ αυτή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς:

«Όταν παίζεις με τη Ρεάλ, είτε είναι η Ευρωλίγκα, είτε στο πρωτάθλημα, μία τέτοια ήττα φυσικά και φέρνει απογοήτευση, σε όλους. Από τον κόσμο, τους προπονητές, τους παίκτες… Αλλά, δεν κερδίζουμε κάτι με την απογοήτευση. Δεν πρέπει να κλαίμε. Στο Κύπελλο είχαμε τρία παιχνίδια, όπου κανείς δεν ήθελε να χάσει. Για μένα, ήταν σημαντικό να δω πως αντιδρά η ομάδα σε τέτοιες στιγμές. Δεν παίξαμε, όπως μπορούμε.

Επιτρέψαμε στη Ρεάλ να παίξει άνετα και δεν αυτό δεν πρέπει να το κάνεις, ειδικά όταν είναι γεμάτο το γήπεδο. Είχαμε ένα πλάνο και τονίσαμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε εύκολους πόντους. Δεν είναι η πρώτη φορά στη σεζόν που η ομάδα δεν κάνει φάουλ. Τα φάουλ είναι μέρος του παιχνιδιού. Εάν δεν μπορείς να κόψεις τον αντίπαλο, κάνε φάουλ. Και ποιος κάνει φάουλ; Ο παίκτης που παίζει άμυνα. Η Ρεάλ έπαιζε άνετα, όπου της επιτρέψαμε να πετύχει 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Έχουμε ακόμη επτά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και φυσικά θα πρέπει να παίξουμε για την υπερηφάνειά μας και να το πιέσουμε στα όρια. Τώρα, έχουμε ένα παιχνίδι στο Κάουνας, όπου εάν μιλήσουμε τότε η κατάστασή μας θα βελτιωθεί και είναι μία καλή ευκαιρία για εμάς
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube