Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων στο κτήριο που συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος στη Μονή Πετράκη.

Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα όταν και πέταξαν, σύμφωνα με την αστυνομία πέντε βόμβες μολότοφ στο προαύλιο του κτηρίου.

Από τις φλόγες προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Η επίθεση αυτή αποτελεί την τελευταία σε ένα μπαράζ βανδαλισμών και καταστροφών σε ιερούς ναούς σε όλη την Ελλάδα από ομάδες αντεξουσιαστών που έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την εκκένωση κατειλλημμένων κτηρίων στη Θεσσαλονίκη.

Αποκορύφωμα βέβαια αποτέλεσε η εισβολή ομάδας αντεξουσιαστών στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης ενώ ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία. Τότε είχαν συλληφθεί 26 άτομα τα οποία, όμως, αθωώθηκαν στη συνέχεια στο δικαστήριο.

Μετά το ντου στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, είχε προκληθεί σάλος από την αφωνία της κυβέρνησης καθώς χρειάστηκαν τρεις ημέρες προκειμένου με κοινή ανακοίνωσή τους οι Νίκος Φίλης και Νίκος Παρασκευόπουλος να προχωρήσουν σε καταδίκη της εφόδου των αντεξουσιαστών.

Σημειώνεται ότι για ορισμένες επιθέσεις σε ιερούς ναούς, όπως σε αυτό του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο έχει υπάρξει και κείμενο ανάληψης ευθύνης από ομάδες αντεξουσιαστών που υποστηρίζουν ότι αποτελεί αντίποινα για όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη, για την εμπρηστική επίθεση

«Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.









Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς

«Πάγωσε» η Κεντρική Μακεδονία: Ρεκόρ ψύχους με -5 βαθμούς Κελσίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από 7 Ιανουαρίου 2026

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια