Άμεση αντίδραση και… break στο break για τους Χιούστον Ρόκετς, που έδωσαν ξανά «ζωή» στην σειρά με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Οι «ρουκέτες» μετά τη συντριβή τους με σκορ 126-85 στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, επικράτησαν 95-92 στο Όουκλαντ με εκπληκτική τέταρτη περίοδο (25-12 επί μέρους σκορ) και ισοφάρισαν σε 2-2 τους τελικούς της Δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ.

Οι πρωταθλητές, άρχισαν εκρηκτικά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν 28-19, όμως οι Ρόκετς απάντησαν με 34-19 και πήγαν στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 53-46. Ο Στεφ Κάρι που τελείωσε το ματς με 28 πόντους, πέτυχε συνεχόμενα τρίποντα στο τρίτο δωδεκάλεπτο και έφερε τη διαφορά στο +10 (80-70) για τους γηπεδούχους, όμως στη συνέχεια είχαμε ξανά… ανατροπή.

Οι Ρόκετς έκαναν επί μέρους 15-4 και πέρασαν μπροστά με ένα πόντο στα μέσα του τέταρτου δωδεκάλεπτου και έμελε να μην χάσουν από εκείνο το σημείο και έπειτα ξανά το προβάδισμα. Με το σκορ 94-92 οι Γουόριορς είχαν 12’’ για το καλάθι της ισοφάρισης ή της νίκης, όμως το σουτ του Τόμπσον δε βρήκε στόχο και στη συνέχεια ο Κρις Πολ με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν με 30 πόντους, ενώ ο Πολ τον ακολούθησε στους 27. Για τους Γουόριορς, πλην του Κάρι ο οποίος είχε 6/13 τρίποντα, ο Κέβιν Ντουράντ έκανε double-double με 27 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Το πέμπτο παιχνίδι της σειράς που κρίνεται στις τέσσερις νίκες, θα διεξαχθεί στο Χιούστον τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/05)

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:



Επιμέλεια: Νίκος Ζέρβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube