Το τελευταίο εναπομείναν μέλος μιας ομάδας ιθαγενών που ζούσε απομονωμένη στον Αμαζόνιο πέθανε, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο συγκεκριμένος άνδρας ζούσε σε πλήρη απομόνωση τα τελευταία 26 χρόνια.

Ήταν γνωστός ως ''Man of the Hole'' ή αλλιώς ''άνθρωπος της τρύπας'' επειδή έσκαψε βαθιές τρύπες, μερικές από τις οποίες χρησιμοποιούσε για να παγιδεύει ζώα ενώ άλλες για να κρύβεται.



Το σώμα του βρέθηκε στις 23 Αυγούστου σε μια αιώρα έξω από την ψάθινη καλύβα του. Θεωρείται ότι πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 60 ετών.

Ο άνδρας ήταν ο τελευταίος μιας ομάδας ιθαγενών που ζούσε στην περιοχή των ιθαγενών Tanaru στην πολιτεία Rondonia, η οποία συνορεύει με τη Βολιβία.

Η πλειοψηφία της φυλής του πιστεύεται ότι σκοτώθηκε ήδη από τη δεκαετία του 1970 από κτηνοτρόφους που ήθελαν να επεκτείνουν τη γη τους.

Το 1995, έξι από τα υπόλοιπα μέλη της φυλής του σκοτώθηκαν σε επίθεση από παράνομους ανθρακωρύχους, καθιστώντας τον τον μοναδικό επιζώντα.

Η Υπηρεσία Ιθαγενών Υποθέσεων της Βραζιλίας (Funai) αντιλήφθηκε την επιβίωσή του μόλις το 1996 και από τότε παρακολουθούσε την περιοχή για τη δική του ασφάλεια.

Ήταν κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης περιπολίας που ο πράκτορας της Funai, Altair Jose Algayer, βρήκε το άψυχο σώμα του άνδρα

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη