Στο πένθος βυθίστηκε το ισπανικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (11/06) έφυγε από τη ζωή ο Εντουάρντο Πορτέλα σε ηλικία 91 ετών.

Ο εκλιπών αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος τόσο του ισπανικού πρωταθλήματος όσο και της ULEB, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ACB από το 1990 έως το 2013.

Μαζί με τον Τζόρντι Μπερτομέου υπήρξε ένας από τους βασικούς ανθρώπους στη διαμόρφωση της EuroLeague όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, αποτελώντας μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός AKTOR εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις, ενώ για τον Εντουάρντο Πορτέλα μίλησε και ο Ντάγιαν Μποντιρόγκα.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, στους φίλους, στους συνεργάτες του. Είχα το προνόμιο όχι μόνο να συνεργαστώ επαγγελματικά μαζί του, αλλά και να τον γνωρίσω προσωπικά, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιγράψω με λίγες κουβέντες το μέγεθος της συνεισφοράς του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωλίγκας.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube