Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Express Service, Γιάννης Ραπτόπουλος, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο άνθρωπος που έφερε την ολοκληρωμένη οδική βοήθεια στην Ελλάδα το 1975, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του επιχειρηματία, ο οποίος το 1997 είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα και από τον χώρο των εκδόσεων, αγοράζοντας τις ιστορικές εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από το συγκρότημα Βελλίδη, έναντι 1,2 δισ. δραχμών.

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος μεγάλωσε στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, σπούδασε στην τεχνική σχολή «Ευκλείδης», ενώ για ένα διάστημα εργάστηκε ως τεχνίτης στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της πόλης (ΟΑΣΘ). Στη συνέχεια άνοιξε συνεργείο αυτοκινήτων και στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 ίδρυσε την Express Service, η οποία ήταν η πρώτη εταιρεία που συνδύασε Οδική Βοήθεια και Τεχνικό Έλεγχο στην Ελλάδα κι έφτασε να απασχολεί πάνω από 1.300 εργαζομένους και να αριθμεί 72 σταθμούς εξυπηρέτησης πανελλαδικά.

Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ραπτόπουλου έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Facebook, όπου οι εργαζόμενοι στην εταιρείας αποχαιρετούν τον Γιάννη Ραπτόπουλο γράφοντας «καλό ταξίδι στον ιδρυτή της οδικής βοήθειας στην Ελλάδα. Η Express Service πενθεί».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Υπόθεση Χωριάτικο: Στον εισαγγελέα οι 59 κατηγορούμενοι για την υπόθεση φορολογικής απάτης

Ιόνια Οδός: Εκτροπή λεωφορείου του Πολεμικού Ναυτικού με 25 επιβαίνοντες - Τραυματίστηκαν ο οδηγός και 12 επιβάτες

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 30 Οκτωβρίου: Δεμένα αναμένεται να μείνουν τα πλοία σε 7 λιμάνια

Ρόδος: Σε Red Code έως τις 29 Οκτωβρίου – «Περιορίστε τις μετακινήσεις», καλεί ο δήμος

Δίκη για τα Τέμπη: Κατέθεσαν επιβάτες του δεύτερου βαγονιού - Την Τρίτη η επόμενη συνεδρίαση

Η τρομακτική στιγμή που κρουαζιερόπλοιο συγκρούεται με φορτηγό πλοίο

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων στις υποθέσεις Pizza Fan και «Χωριάτικο»

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων - Καταιγίδες στην Αττική και την 28η Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε μεθυσμένος χωρίς δίπλωμα και πινακίδες – Του τα είχαν αφαιρέσει για τον ίδιο λόγο