Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο ηχηρές μεταγραφές στον Ολυμπιακό, ο Φίλιπ Πετρούσεφ είδε τον ρόλο του να μειώνεται αισθητά και εξέφρασε την επιθυμία του να παραχωρηθεί ως δανεικός, με την πρώην ομάδα του, τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, να μη χάνει την ευκαιρία να τον αποκτήσει.

Μόλις μερικές εβδομάδες αργότερα, είναι φανερό ότι οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου έκαναν την πιο σωστή επιλογή. Ο Σέρβος ψηλός έχει εξελιχθεί στον ηγέτη του Ερυθρού Αστέρα και παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και μέσα από τα νούμερά του.

Πράγματι, στα τελευταία πέντε παιχνίδια της σέρβικης ομάδας, ο 24χρονος έχει νούμερα για... MVP της Ευρωλίγκας. Αναλυτικά, μετράει 20,4 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ κατά μέσο όρο, με 72% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα. Όλα αυτά, για 26 βαθμούς αξιολόγησης, επίδοση που αν ήταν μόνιμη, θα ήταν η κορυφαία σε ολόκληρη τη διοργάνωση με διαφορά!

Μάλιστα, στα ματς αυτά ο Ερυθρός Αστέρας έχει θετικό ρεκόρ (3-2) και δύο σπουδαίες νίκες με τη Μονακό εκτός έδρας και την Μπάγερν εντός έδρας. Σε αμφότερες τις αναμετρήσεις αυτές, ο Πετρούσεφ έβαλε 25 πόντους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πετρίδης: «Ο Χολμς, η 12άδα του Αταμάν με τον Ερυθρό Αστέρα και το θέμα των ψηλών»

Ζέρβας: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στοιχειωδώς σοβαρός απέναντι στην Μπασκόνια»

Γουόρντ: «Κάθε αγώνας είναι κρίσιμος - Να συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω στις καλές εμφανίσεις μας»

Το σόου του Φουρνιέ και το πάρτι των παικτών με τον κόσμο στο ΣΕΦ, μέσα από την παρακάμερα του Ολυμπιακού

Επική απάντηση της Μονακό στο τρολάρισμα της Παρί με… ερώτηση στο ChatGPT

Γκαλμπιάτι: «Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή παίζει εξαιρετικά, είναι ομάδα με πολύ ταλέντο»

Ομπράντοβιτς: «Στον Παναθηναϊκό ξέρουν πώς να παίζουν μεγάλα παιχνίδια, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες»

Τζόουνς: «Να είμαστε ο εαυτός μας κόντρα στην Μπασκόνια - Μου αρέσει το φαγητό στην Ελλάδα»

Μπαρτζώκας: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο - Το ρόστερ είναι πιο γεμάτο από ποτέ»

Στο Σαράγεβο το Ντουμπάι-Παναθηναϊκός