Μείωση του φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις κατά εννέα μονάδες σε βάθος διετίας, και μονοψήφιο πρώτο συντελεστή για τα νοικοκυριά, προβλέπει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσίασε κατά το οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Στέλιος Πέτσας, διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο συντελεστής για τις εταιρείες πρέπει να μειωθεί στο 20%, είπε, ενώ το εισαγωγικό κλιμάκιο για φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να φορολογείται με 9%, αντί για 22% που είναι σήμερα.

Σημείωσε πως θα ακολουθήσει μείωση των συντελεστών και στις υπόλοιπες εισοδηματικές ομάδες, ώστε ολόκληρη η φορολογική κλίμακα να κινηθεί προς τα κάτω.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως το ευρύτερο φορολογικό πλαίσιο πρέπει να αναμορφωθεί ώστε να λειτουργήσει ως κίνητρο για τις επενδύσεις και την αύξηση της απασχόλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι τυχόν κυβέρνηση ΝΔ θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, τον φόρο στα μερίσματα και θα εφαρμόσει σύστημα ΦΠΑ με δύο συντελεστές που θα περικοπούν κατά δύο μονάδες σε σχέση με σήμερα (11% και 22%).

Η πρόκληση πάντως θα είναι η υλοποίηση τέτοιων φορολογικών επιβαρύνσεων δεδομένων των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup.

Την Παρασκευή, στο Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως εάν αναλάβει την πρωθυπουργία θα προτείνει στους εταίρους έναν μεγάλο συμβιβασμό που θα προβλέπει χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων ως αντάλλαγμα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η ΝΔ υποστηρίζει επίσης ότι τουλάχιστον ένα μέρος των φορολογικών αλλαγών δεν θα επηρεάσει τους στόχους καθώς ήδη η επί ΣΥΡΙΖΑ η φορολόγηση είναι υπέρμετρη και υπεραποδίδει.

Ο κ. Πέτσας τάχθηκε επίσης κατά της υλοποίησης του περιουσολογίου, λέγοντας πως η χώρα δεν είναι έτοιμη για τέτοιο μέτρο.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα – Η αγαπημένη ηθοποιός φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο Αθηνών

Βίντεο - ντοκουμέντο από το Ιράν: Αστυνομικοί εκτελούν διαδηλωτή στο δρόμο

Συνελήφθη 36χρονος για απάτη κατά του Δημοσίου – Η ζημία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ

ΥΠΕΘΟ: Ταχύτερες πληρωμές και υψηλή δημοσιονομική υπευθυνότητα στον προϋπολογισμό του 2025

Η χρυσή εποχή των κατοικιδίων – Πώς η μοναξιά γεμίζει τα ταμεία μιας αναπτυσσόμενης αγοράς

Συνεχίζεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα: Δεν φαίνεται να είναι η κοπέλα που εθεάθη στη Βάρη

Δύο συλλήψεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μετά από καταγγελία της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Χειροπέδες σε εγκληματική οργάνωση που έκανε ληστείες στην Αττική - Ανάμεσά τους και γνωστό μοντέλο

16χρονος άρπαξε το αμάξι της μητέρας του στον Πύργο - Τον καταδίωξαν και επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικά

Πρώτη ποινή 5ετούς κάθειρξης στον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γέολ - Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή