«Ακούσαμε τις απόψεις των ειδικών. Πήραμε έγκαιρα αποφάσεις και πειθαρχήσαμε στα σκληρά αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα που πήρε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Και το κάναμε αυτό για πολύ καιρό. Όχι μόνο κατά τη διάρκεια του lockdown τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αλλά και μετά την άρση του στις 4 Μαΐου 2020. Κάναμε την Ελλάδα, όλοι μαζί, χώρα πρότυπο διεθνώς στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού. Και από τις 15 Ιουνίου και μετά ανοίξαμε σταδιακά τις πύλες της χώρας μας στον κόσμο. Γιατί είμαστε μία ανοιχτή κοινωνία με φιλόξενους ανθρώπους αλλά και μία χώρα που πέρυσι είχε 18 δισεκατομμύρια ευρώ άμεσες εισπράξεις από τον τουρισμό», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ανοίξαμε για να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας και την ανθρώπινης ζωής. Όταν ανοίγαμε τις πύλες της χώρας μας στον κόσμο ξέραμε ότι θα υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού. Με αυτήν την εκτίμηση οργανώσαμε ένα πρωτοποριακό σύστημα στοχευμένων ελέγχων αλλά και άμεσης ιχνηλάτησης των όποιων κρουσμάτων προκειμένου να περιχαρακώνονται γρήγορα και να μην υπάρχει διασπορά στην κοινότητα», πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, «μέχρι στιγμής αυτό δουλεύει καλά. Σε 31.169 τεστ που έγιναν σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας 1η έως 6 Ιουλίου 2020 εντοπίστηκαν 100 θετικά, δηλαδή μόλις το 0,3%».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τουρκία: Συνελήφθη ο τραγουδιστής και ιδρυτής μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης Χαλούκ Λεβέντ

Κάηκε ολοσχερώς το παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή - Εκρήξεις και 112 για καπνούς - Δείτε βίντεο

Περιορίστηκε η φωτιά στο θέατρο Μπάντμιντον

Μεγάλη φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή - Αναφορές και για εκρήξεις, ήχησε το 112!

Έφτασαν στη Ρόδο οι 34 Κύπριοι μοτοσικλετιστές για τις εκδηλώσεις μνήμης Ισαάκ και Σολωμού

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ κοντά στην Καλαμάτα

Κατάσχεση άνω των 2 τόνων ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων - Τα μετέφερε φορτηγό χωρίς ψυγείο

Ο Ζελένσκι εισηγήθηκε την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Σβιριντένκο - Της πρότεινε νέο ρόλο

Κρήτη: Βίντεο από τη στιγμή που αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και πέφτει πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Καίει σε χαμηλή βλάστηση στη Λάκκα Κάτσαρη - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής