«Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά όσο χρειαστεί… Δεν θα περάσει κανείς. Αν θέλει να μπει κανείς, θα μπει από την πόρτα, από νόμιμη πύλη εισόδου, δεν θα μπει από το παράθυρο. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας» διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνουν κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «αν υπάρχει εναλλακτική λύση θα τη δούμε». «Είναι όλα πάνω στο τραπέζι… Δεν είναι εναλλακτική λύση η Μόρια» είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 90.000 αιτήσεις, αναφέροντας ότι από αυτές μόλις 17.000 προέρχονται από Σύρους, και πολύ περισσότερες από υπηκόους του Αφγανιστάν ή του Πακιστάν.

«Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων Αφγανών, Πακιστανών Αφρικανών χρησιμοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση σαν πολιορκητικός κριός… Αυτό θα το σταματήσουμε. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας. Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την απόφαση της Αθήνας να αναστείλει για ένα μήνα τις αιτήσεις ασύλου από πρόσφυγες και μετανάστες και να τους οδηγεί σε επιστροφή «στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής», επανέλαβε ότι υπάρχει νομικό δικαίωμα βάσει όλων των διεθνών συμβάσεων όταν υπάρχει μαζική και οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων. «Θα συλλαμβάνονται, θα μεταφέρονται στην ενδοχώρα και θα εκκινούνται οι διαδικασίες άμεσης απέλασής τους» επισήμανε. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η κυβέρνηση κινείται στους άξονες αποτροπή, αποσυμφόρηση, ανακούφιση.

Κατήγγειλε την τουρκική ακτοφυλακή ότι δεν κάνουν προσπάθειες διάσωσης, και κατηγόρησε εκ νέου την Άγκυρα για fake news. «Ποιος πνίγει τον κόσμο στη θάλασσα;» διερωτήθηκε ο κ. Πέτσας, αναφέροντας ότι η Ελλάδα, και ως ναυτική χώρα, διασώζει όσους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάγκη.

«Οι Ευρωπαίοι ήρθαν και στοιχήθηκαν δίπλα μας... Η Ευρώπη δείχνει να αφυπνίζεται, και έχει μια ενιαία πολιτική πλέον στο μεταναστευτικό – προσφυγικό» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας

Πρέβεζα: Σε πολύωρη εγχείρηση υποβλήθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο στο Μαρκόπουλο - Σοβαρά τραυματισμένος σε ατύχημα στο Ίλιον

Οι αγρότες αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων