Ο πολίτης θα κλείνει αυτόματο ραντεβού μέσω SMS για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τόνισε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο Κυριάκος Πιερρακάκης με αφορμή συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. 

«Θέλουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό του ραντεβού όσο πιο απλό γίνεται» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε, προς το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν τρία κανάλια: Θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού, το προφανές, τηλεφωνικό κέντρο για εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα, αλλά και ένα πρόσθετο –και πολύ ευκολότερο- κανάλι για τον πολίτη που το χαρακτήρισε καινοτομία: 

«Εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο» διευκρίνισε.  

«Να γραφτούν όσοι δεν έχουν γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση για να μπορέσουν να διευκολυνθούν. Πρέπει να γραφτούμε όλοι» ήταν το κάλεσμα του υπουργού μέσω του ΣΚΑΪ.

Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

Για τις πινακίδες ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ, του κ. Πιτσιλή και του υπουργείου Οικονομικών που το υπουργείο του την αγκάλιασε. Δηλώνεις σε πλατφόρμα ψηφιακά ακινησία (οχήματος) χωρίς να χρειάζεται να πας τις πινακίδες σου στην εφορία για να μην πληρώνεις τέλη… Εφόσον όμως κυκλοφορείς (παρότι έχεις δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τα 17 λεπτά που «χάθηκε» το τρένο-«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» είπε ο ελεγκτης

Ασπρόπυργος: Διαρροή καυσίμων από βυτιοφόρο – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής

«Ένα τρένο έλαβε άδεια διέλευσης παρά το κόκκινο φανάρι» - Δήλωση του υπουργού Μεταφορών της Ισπανίας

Διάσωση 31 αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη

Στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου προσευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Η κακοκαιρία σαρώνει τη Σκιάθο: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο προς Κουκουναριές

Πλημμύρισε το χωριό Πλατανιάς στο Πήλιο - Επιχειρήσεις απεγκλωβισμών

Σάντσεθ: «Όλη η χώρα πενθεί. Δεν είναι αποδεκτό για μια χώρα να βιώνει δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα την ίδια χρονιά»

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν... σηκωτό διαδηλωτή

Σερβία: Ο δράστης της επίθεσης στην ισραηλινή πρεσβεία είχε συλληφθεί στη Γερμανία για ύποπτο τρομοκρατικό σχέδιο, σύμφω