Χαμό έχει προκαλέσει στην Ισπανία η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ζεράρ Πικέ στον youtuber DjMaRiiO. Ο διεθνής Ισπανός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, «πέταξε φωτιές» προς την Ρεάλ, σχολιάζοντας πως σύμφωνα με έναν συμπατριώτη του ρέφερι, το 85% των διαιτητών είναι φίλαθλοι των Μαδριλένων!

«Ένας πρώην διαιτητής, δεν θυμάμαι ποιος, ίσως ο Ιτουράλδε (σ.σ. Γονθάλεθ, πρώην διεθνής διαιτητής), έλεγε ότι το 85% των διαιτητών είναι φίλαθλοι της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ένα στατιστικό που ειπώθηκε, μπορείς να το δεις. Πως, λοιπόν, να μην σφυρίζουν υπέρ της Ρεάλ;»

«Ασυναίσθητα, αλλά πως να μην γείρουν προς μια πλευρά εις βάρος της άλλης; Στο τέλος, αν είσαι φίλος του συλλόγου... Σέβομαι απολύτως τον επαγγελματισμό των διαιτητών. Ξέρω ότι προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά, αλλά όταν φτάνει μια στιγμή αμφιβολίας...» ανέφερε ο Πικέ.

Ενώ απευθυνόμενος προς τον youtuber που είναι οπαδός της Ρεάλ, σχολίασε: «είστε τόσο συνηθισμένοι (σ.σ. οι της Ρεάλ) να σας τα δίνουν όλα. Αυτό που συνέβη πέρυσι μετά την διακοπή είναι ό,τι πιο απίθανο έχω δει στην ζωη μου. Σε έναν αγώνα στο Σαν Σεμπαστιάν (σ.σ. Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2), όπου υπάρχουν τέσσερις αμφισβητούμενες φάσεις, τις σφυρίζουν όλες υπέρ της. Είστε συνηθισμένοι να παίρνετε τα σφυρίγματα και μετά όταν δεν το σφυρίζουν, λέτε ότι μπορούσε να σφυριχθεί».

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι μεγάλοι ευνοούμαστε πολύ περισσότερο από τους μικρούς. Εσύ μπορείς να κάνεις ότι συγκρίσεις θέλεις, αλλά ιστορικά η διαιτησία έχει ευνοήσει περισσότερο την Ρεάλ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά».


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λευκές πετσέτες για Βαλβέρδε στο «Σαν Μαμές» – Γκρίνια μετά τον αποκλεισμό και την ήττα

Λαμίν Γιαμάλ… απόλαυση και διπλό τίτλου για την Μπαρτσελόνα στο Μπιλμπάο!

Λύγισε στο τέλος τη Σοσιεδάδ και κρατά γερά την τρίτη θέση η Ατλέτικο

Λύτρωσε τη Ρεάλ στο 94' ο… τυχερός Βαλβέρδε και έβαλε τέλος στις γκέλες!

La Liga-27η αγωνιστική: Ζόρικες εκτός έδρας αποστολές για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης

Μπέιλ: «Δεν με ενδιέφερε το τσίρκο που συνοδεύει μία ομάδα όπως η Ρεάλ - Ο Ζιντάν δεν έκανε πολλά σε επίπεδο τακτικής»

Λαπόρτα και Φοντ οι υποψήφιοι για την προεδρία της Μπαρτσελόνα

Ο όρος του Αλέγκρι για να πει «ναι» στη Ρεάλ: Απαιτεί την επιστροφή Μόντριτς στη Μαδρίτη!

Η Μπαρτσελόνα παρακολουθεί στενά τη «μεγάλη δημοπρασία» για τον Φισνίκ Ασλάνι!

Ρεάλ Μαδρίτης: Σενάρια για Αλέγκρι και αμφιβολίες για Αρμπελόα ενόψει καλοκαιριού