Για την συνεισφορά του Ορμπελίν Πινέδα στην προσπάθεια της ΑΕΚ να βρεθεί στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε σε αφιέρωμά της η μεξικανική «AS».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο 29χρονος έχει εξελιχθεί σε βασικό πυλώνα της Ένωσης από το 2022 όταν και πήρε μεταγραφή στους «κιτρινόμαυρους», με τους οποίους κατέκτησε το νταμπλ στην πρώτη του χρονιά υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα, που μαζί του είχε συνεργαστεί και στην Τσίβας.

«Από τη στιγμή που ο Μεξικανός έφτασε στην ΑΕΚ το 2022, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους βασικούς πυλώνες του συλλόγου, σήμερα ηγείται του πρωταθλήματος.

Ο Πινέδα είναι βασικός παίκτης για την ΑΕΚ, η οποία φέτος στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Έχοντας βρεθεί στην ομάδα για σχεδόν τρία χρόνια, κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην πρώτη του σεζόν υπό την καθοδήγηση του Ματίας Αλμέιδα, με τον οποίο σημείωσε επίσης επιτυχία στην Τσίβας.

Αφού δοκίμασε ανεπιτυχώς την τύχη του στη Θέλτα Βίγκο, μια ομάδα όπου δεν είχε ποτέ πραγματικές ευκαιρίες να αγωνιστεί, σήμερα ο Μεξικανός συνεχίζει να επιδεικνύει τις ικανότητές του και να διατηρεί καλό ρυθμό, παράγοντες που τον καθιστούν τον πιο εξαιρετικό παίκτη μέχρι στιγμής στο τουρνουά, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Sofascore.

Με βαθμολογία 7,48 στους πρώτους 17 γύρους της ελληνικής Super League, ο Πινέδα ξεπερνά τον συμπαίκτη του Πέτρο Μάνταλο, καθώς και τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος Γιάννη Κωνσταντέλια και Τάισον, και οι δύο από τον ΠΑΟΚ. Ο Λούκας Τσάβες του Παναθηναϊκού εμφανίζεται στο κάτω μέρος αυτής της κατάταξης.

Μέχρι στιγμής, ο 29χρονος έχει σκοράρει τέσσερα γκολ στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ έχει μοιράσει 2 ασίστ στο UEFA Conference League, όπου η ΑΕΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση στη φάση των ομίλων. Η δυνατή του εμφάνιση δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον Χαβιέ Αγκίρε και, αν διατηρήσει τη σταθερότητά του στην Ευρώπη, ο πρώην πρωταθλητής Τσίβας θα μπορούσε να αγωνιστεί στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο αυτό το καλοκαίρι
», αναφέρει χαρακτηριστικά το αφιέρωμα της «AS».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ελίασον: «Θα έρθει να το κάνει δύσκολο η ΑΕΛ Novibet, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη»

Τσανάκας: «Όλα δείχνουν ότι θα είναι διαθέσιμος για ΠΑΟΚ ο Ποντένσε - Είναι από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν»

Τσορμπατζόγλου: «Πίεση έχει και ο ΠΑΟΚ για αποτέλεσμα στο ντέρμπι, όχι μόνο ο Ολυμπιακός»

Τσακίρης: «Ποιοι έχουν προβάδισμα για την 11άδα της ΑΕΚ με ΑΕΛ Novibet»

Κυριακίδης: «Να είμαστε πάρα πολύ αποτελεσματικοί με ΑΕΛ Novibet - Στοίχημα να επιστρέφεις την αγάπη του κόσμου»

Δεσύλλας: «Πρώτα ο Λεβαδειακός και μετά η Μπέτις για τον Παναθηναϊκό - Περιμένουμε 5-6 αλλαγές από Μπενίτεθ»

ΑΕΚ: Στη Νέα Φιλαδέλφεια ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΛ Novibet

Μεντιλίμπαρ: «Ο Ποντένσε προπονήθηκε και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμος με ΠΑΟΚ - Να έχουμε υπομονή μέσα στο παιχνίδι»

Μάρτινς: «Να μπούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε»

Πάνοπλος στο «Κλ. Βικελίδης» ο Ατρόμητος

TAGS: A.E.K.