Ματίας Αλμέιδα και Ορμπελίν Πινέδα, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν χτίσει μία σχέση σεβασμού, αγάπης και γενικότερα ζωής. Οι δύο άντρες είναι αχώριστοι, με τον Αργεντινό τεχνικό να κάνει τα πάντα για τον Μεξικανό χαφ, σε όποιας ομάδας τον πάγκο κι αν βρίσκεται.
Πλέον, οι δυο τους βρίσκονται μαζί στη Μοντερέι και είναι έτοιμοι να κατακτήσουν ακόμη έναν τίτλο, με τη μεξικανική ομάδα να βρίσκεται στον τελικό του League Cup, έχοντας αφήσει πίσω της αρκετές απαιτητικές αναμετρήσεις.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τον τελικό, οι Αλμέιδα και Πινέδα απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με τον 30χρονο χαφ να τονίζει χαρακτηριστικά: «Με τον Αλμέιδα είμαι περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι με τη γυναίκα μου».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο «Πελάδο», ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι έχει προπονήσει τον Πινέδα σε περισσότερα από 200 παιχνίδια: «Είναι αυθεντικός, ευγενικός, ταπεινός και ένας σπουδαίος παίκτης. Όποιος τον είδε να προπονείται στα 13 του, σίγουρα θα δει ακόμα το ίδιο ταλέντο, δεδομένου του πόσους τίτλους έχει κερδίσει. Ο Τύπος δεν τον έχει εκτιμήσει όσο εγώ, δεδομένου ότι έχει επιλεγεί τρεις φορές ως ο καλύτερος παίκτης σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τον παίρνω μαζί μου όπου μπορώ γιατί είναι ο καλύτερος... Αλλά δεν ξέρω αν θα παίξει αύριο».