Στις 26 του μήνα, αντί για το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, αναμένονται στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών, σηματοδοτώντας την έναρξη των διαβουλεύσεων για την τέταρτη και τελευταία (;) αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος.

Προφανής στόχος της επίσπευσης της επιστροφής των ξένων τεχνοκρατών είναι να αυξηθεί η πίεση προς την ελληνική πλευρά, καθώς είναι διάχυτη η αίσθηση στο στρατόπεδο των Ευρωπαίων ότι ο χρόνος που απομένει ως τις αρχές του καλοκαιριού είναι λίγος για να καλυφθούν τα 88 τελευταία προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου.

Η πρώτη επίσκεψη- δεν αναμένεται να μείνουν πάνω από 7-10 ημέρες- θα δείξει, επίσης, αν το νέο –πρόσωπο του ΔΝΤ, ο Πέτερ Ντόλμαν που αντικατέστησε τη Ντέλια Βελκουλέσκου, θα ακολουθήσει διαφορετική γραμμή ή αν εν πάση περιπτώσει θα δώσει το στίγμα των προθέσεων του Ταμείου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε χθες ο Π. Μοσκοβισί, όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα ως τις 21 Ιουνίου, όταν το Eurogroup θα συνεδριάσει στο Λουξεμβούργο με τριπλό στόχο: να δρομολογήσει την ολοκλήρωση του τρέχοντος Προγράμματος, να διευκρινίσει τους όρους της επιτήρησης μετά από τον Αύγουστο, αλλά και να αποφασίσει πώς ακριβώς θα ενεργοποιηθεί ο γαλλικός μηχανισμός για την ελάφρυνση του Χρέους.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube