Έντονα επικριτική για όσους ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύοντας βαρείς χαρακτηρισμούς εμφανίστηκε η Φωτεινή Πιπιλή. «Η επιστροφή στη λαϊκό- δεξιά μπαρόκ που θέλουν και ορέγονται ορισμένοι, θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της ΝΔ», τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM».

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει αλώβητη από διάφορα σούργελα που προετοιμάζονται να επιστρέψουν», είπε χαρακτηριστικά. «Θα καταστραφούμε και δεν θα το επιτρέψω εγώ. Δεν θέλουμε λαϊκισμούς και ακραίες φωνές», πρόσθεσε.

«Η μοναδική λύση για τη διεύρυνση της Ν.Δ. που απαιτείται είναι η στροφή στον μετριοπαθή, αυτόν που λέμε χονδρικά κεντρώο ψηφοφόρο. Η επιστροφή στη λαϊκό- δεξιά μπαρόκ που θέλουν και ορέγονται ορισμένοι, θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της Ν.Δ. Είμαι σαφής;», υπογράμμισε η κ. Πιπιλή.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Η αλλαγή και δημιουργία θετικών προοπτικών από τους εταίρους και τους δανειστές θα σηματοδοτήσει την εύκολη συγκέντρωση 180 ψήφων για την εκλογή του Προέδρου. Αυτή τη φορά, επειδή ακριβώς το κλίμα είναι πολύ βεβαρημένο για τα πολιτικά πρόσωπα, έχουμε δεκάδες σπουδαίους και σπουδαίες προσωπικότητες με διεθνή εμβέλεια που θα μπορούσαν να συγκλίνουν σε ένα τέτοιο πρόσωπο. Δεν παίζω (με ονόματα). Αφού, όμως, το πολιτικό σύστημα δεν έχει θετική αύρα για τον κόσμο, μήπως θα ήταν θετική συζήτηση για τις λαμπρές προσωπικότητες Ελλήνων και Ελληνίδων για την Προεδρία της Δημοκρατίας;», σημείωσε σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήταν ένα χαριτωμένο παραπολιτικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι μίλησα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής για να του εξηγήσω τις απόψεις μου. Διότι ο κ. Μεϊμαράκης, διαχρονικά, εκτός από Πρόεδρος της Βουλής, είναι ο καλύτερος γραμματέας που πέρασε ποτέ από τη Ν.Δ. και για τους νεοδημοκράτες είναι μια ψύχραιμη κεντροδεξιά ή κάποιες αποχρώσεις της έντονης δεξιάς φωνή. Κάναμε μια ωραία συζήτηση, χωρίς διαφωνία. Δεν κάναμε, βέβαια, τόσο βαθιά συζήτηση. Αλλά οποτεδήποτε η Ν.Δ. λαΐκισε ή πασόκισε ή εξώκειλε προς την πολύ δεξιά, καταστράφηκε. Φάνηκε και από τις χθεσινές δημοσκοπήσεις ότι η πορεία της κυρίαρχης ιδεολογικής παράταξης που είναι η Ν.Δ. στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και την κεντροδεξιά πρέπει να παραμείνει αλώβητη από διάφορα σούργελα που προετοιμάζονται να επιστρέψουν. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό ορισμένοι! Και δεν είναι μόνο ο Καρατζαφέρης, αλλά πάρα πολλά πρόσωπα που ορέγονται επιστροφές του τύπου «Γιώργο, καλώς ήλθες στο σπίτι του Καραμανλή», με μια διαφορά: άλλη προσωπικότητα είναι και υπήρξε ο Γιώργος Σουφλιάς για την παράταξη της Ν.Δ. και άλλο όλοι αυτοί οι πονεμένοι, πικραμένοι και ψεκασμένοι… οι ακροδεξιοίζοντες και τα σούργελα, όπως λέω εγώ. Δεν θέλουμε σούργελα! Θα καταστραφούμε και δεν θα το επιτρέψω εγώ. Δεν θέλουμε λαϊκισμούς και ακραίες φωνές, άρα δεν επιτρέπεται να επιστρέψει κανείς από αυτούς που έχουν προσβάλλει την ιδεολογία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.»

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας

Πρέβεζα: Σε πολύωρη εγχείρηση υποβλήθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα