Ντινάμο Κιέβου και Κοπεγχάγη «πήραν κεφάλι» στον Β’ όμιλο του Europa League, μετά τις εντός έδρας νίκες που πέτυχαν στην πρεμιέρα με το ίδιο σκορ 1-0 επί των Μάλμε και Λουγκάνο.

Στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, η Ντινάμο πήρε τα ηνία του αγώνα και είχε τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Βέρμπιτς (17’) και Μπουγιάλσκι (21’ και 27’). Μετά το ημίωρο, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και είχαν με τη σειρά τους κάποιες καλές στιγμές, με πιο χαρακτηριστική την ευκαιρία του Λεβίτσκι (37’). Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο, έχοντας άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουγιάλσκι (54’), που εξελισσόταν σε μοιραίο και τελικά λυτρώθηκε τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του, αφού στο 84’ σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Στο «Πάρκεν», η Κοπεγχάγη (είχε βασικούς τους Ζέκα, Σωτηρίου και Παπαγιαννόπουλο, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια), μπήκε… φουριόζα και είχε δύο καλές στιγμές με τον Σωτηρίου (13’ και 18’). Όσο περνούσε η ώρα, η Λουγκάνο κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και έβγαινε στην επίθεση αρκετά απειλητικά. Μάλιστα, στο 40’ είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Σαμπατίνι για να ανοίξει το σκορ. Με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50’, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0, όταν μετά από σέντρα του Μπένγκτσον, ο Σάντος με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 64’, ο Φαλκ έχασε μια καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι κι έτσι, η ομάδα της Δανίας πήρε τους πρώτους βαθμούς στον όμιλο.

Β’ όμιλος

Τα αποτελέσματα:

Κοπεγχάγη-Λουγκάνο 1-0
(50’ Σάντος)

Ντινάμο Κιέβου-Μάλμε 1-0
(84’ Μπουγιάλσκι)

Βαθμολογία
1. Κοπεγχάγη 3β. (1-0)
2. Ντινάμο Κιέβου 3β. (1-0)
3. Λουγκάνο 0β. (0-1)
4. Μάλμε 0β. (0-1)

Επόμενη (2η) αγωνιστική (3/10)
Μάλμε-Κοπεγχάγη (22.00)
Λουγκάνο-Ντινάμο Κιέβου (22.00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube