Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι το «Ζηρίνειο» είναι ένα ακατάλληλο γήπεδο για διεξαγωγή αγώνων Volleyleague. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τα 8 μέτρα ύψος που απαιτούνται βάσει προκήρυξης, ενώ το ύψος στο κλειστό δεν ξεπερνάει τα 7.80 μ.

Τα προηγούμενα χρόνια χατιρικά η Κηφισιά αγωνιζόταν εκεί, αλλά φέτος που παρόμοιο πρόβλημα είχε και ο νεοφώτιστος Κύζικος με το κλειστό της Νέας Περάμου, το θέμα ξαναμπήκε στο τραπέζι και σύμφωνα με την ίδια την Λίγκα αποφάσισε (σε συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 10/10) να ορίσει επιτροπή ελέγχου στις εγκαταστάσεις.

Μετά από λίγες ημέρες μάλιστα ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, παραδέχθηκε στην ιστοσελίδα www.volleynews.gr ότι η Κηφισιά ψάχνει γήπεδο που να πληροί τις προϋποθέσεις.

Μόλις χθες λοιπόν, μία ημέρα πριν την έναρξη του 49ου πρωταθλήματος –ως δια μαγείας- το πρόβλημα λύθηκε και με απόφαση του Δ.Σ. (δια περιφοράς) με ψήφους 9-3, το «Ζηρίνειο» αδειοδοτήθηκε και ο ΑΟΠ Κηφισιάς δεν θα… ξενιτευτεί.

Πρόκειται για μια απόφαση που αποτελεί «ήττα» για την Λίγκα και ταυτόχρονα δημιουργεί… παιδιά και αποπαίδια με τον Κύζικο να πρέπει να παίξει στο Λουτράκι, ενώ το γεγονός ότι δεν ανακοίνωσε την απόφαση της, δείχνει κατά κάποιον τρόπο και την «ενοχή» της.

Για να «χρυσωθεί το χάπι» ωστόσο στον Κύζικο σύμφωνα με πληροφορίες θα πάρει επιπλέον 10.000 ευρώ από την Λίγκα για μετακινήσεις, επειδή θα… ξεσπιτωθεί.

Φυσικά όλη αυτή η εξέλιξη μπορεί να κοστίσει στην ομάδα μία κατηγορία, αφού είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις στο γήπεδο σου από το να παίζεις σε μία άλλη έδρα.

Βέβαια εδώ τίθεται και ένα μεγάλο ερώτημα: Η ομάδα της Νέας Περάμου θα ικανοποιηθεί με τις 10.000 ευρώ (αν ισχύει το νούμερο) ή θα αντιδράσει σε αυτή την κατάφωρη αδικία;

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μιτσέλι: «Δεν μας άξιζε αυτό το τέλος, αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας στο 2-0

Αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος η Σέρινταν Άτκινσον

«Με το τριφύλλι στην καρδιά για την Ρούξι»: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ

Αποθέωσε τον Καλμαζίδη ο Νέσιτς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρήκα μια έτοιμη ομάδα»

Οι «πράσινες» θριαμβεύτριες: Η απονομή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και η συγκινητική αφιέρωση στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

H «Xρυσή Βίβλος» της Α1 βόλεϊ γυναικών: Έφτασε τους 26 τίτλους ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε στους 8 ο Ολυμπιακός

Σηκώνουν την κούπα στον «Τάφο του Ινδού» και αποθεώνονται από τον κόσμο τα κορίτσια του Παναθηναϊκού

Μυθική ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και three peat με δεύτερο break για τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Αλλαγές στις θέσεις των ξένων - Κοντά στον Αμερικανό κεντρικό, Πάτρικ Γκάσμαν

Μία ανάσα από τη Χαντάβα η ΑΕΚ!