Μπορεί η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ να είχε κριθεί αυτό όμως που έμενε να κριθεί στην Αλιάνζ Αρένα, ήταν η πρώτη θέση ανάμεσα σε Παρί σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου.

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς στο 4ο μόλις λεπτό η Παρί σεν Ζερμέν έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Εμπαπέ να βλέπει τον Ούλραϊχ να αποκρούει το πλασέ του μέσα από την περιοχή. Στη συνέχεια ήταν σειρά της Μπάγερν να απειλήσει όταν ο Κομάν έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Αρεολά μπλόκαρε τη μπάλα.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Κομάν στο 6’, το κατάφερε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι δύο λεπτά αργότερα. Σε μια φάση που ο Ριμπερί μπήκε κάθετα στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα αριστερά στον Χάμες ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, ο Κομάν με κεφαλιά βρήκε στην μικρή περιοχή τον Λεβαντόφσκι ξεχασμένο από την άμυνα της Παρί και με πλασέ έγραψε το 1-0 στο 8ο λεπτο.

Με το 1-0 η Μπάγερν έδωσε αρκετό χώρο στην Παρί και η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε την ευκαιρία να απειλήσει. Στο 34’ ο Εμπαπέ έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή στον Νεϊμάρ αλλά το πλασέ του έδιωξε με τα ακροδάχτυλα ο Ούλραϊχ.

Όσο η Παρί προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα μέτρα που της έδωσε η Μπάγερν, οι Βαυαροί γινόντουσαν όλο και πιο απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 37’ ήταν πάλι ο Χάμες Ροντρίγκεζ που έβγαλε τη σέντρα και με δυνατή κεφαλιά ο Τολισό έκανε το 2-0 για την Μπάγερν.

Η Παρί απώλεσε ακόμα μια ευκαιρία πριν την λήξη του ημιχρόνου όταν ο Αρεολά κράτησε το μηδέν σε σουτ του Νέιμαρ στο 43ο λεπτό.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά μετά το περσινό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου όπου η Παρί βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ διαφορά στο ημίχρονο ενός αγώνα.

Το 2ο ημίχρονο συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό αλλά αυτή τη φορά η Παρί ήταν εκείνη που βρήκε δίχτυα, όταν Βεράτι βρήκε στην περιοχή τον Καβάνι εκείνος ύψωσε τη μπάλα και ο Εμπαπέ με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 στο 50ο λεπτό.

Η Παρί πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση με τον Εμπαπέ να χάνει ακόμα μια ευκαιρία στο 60’ καθώς ο Ούλραϊχ απέκρουσε και πάλι πλασέ του μέσα από την περιοχή.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού κι ενώ οι Παριζιάνοι πίεζαν η Μπάγερν βρήκε το 3ο της γκολ με σκόρερ και πάλι τον Τολισό. Στο 69’ ο Κομάν έκανε ακόμα μια κούρσα από τα αριστερά, προσπέρασε σαν σταματημένο τον Ντάνι Άλβεζ, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή και ο Τολισό με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 3-1.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ με τις δύο ομάδες να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση με 15 βαθμούς αλλά τους Παριζιάνους να περνούν ως πρώτοι με το 3-0 του μεταξύ τους αγώνα στο Παρίσι.

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1
(Λεβαντόφκι 8’, Τολισό 37’ , 69’ - Εμπαπέ 50’)

Σέλτικ - Άντερλεχτ 0-1
(Σιμούνοβιτς αυτ. 62')


Η τελική βαθμολογία
1. Παρί 15
2. Μπάγερν 15

3. Άντερλεχτ 6
4. Σέλτικ 3








ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube