«Φωτιά» παίρνει και πάλι η μάχη του τίτλου στο πρωτάθλημα της Κύπρου. Με γκολ του Μπένσοπ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Απόλλων νίκησε 1-0 την Ομόνοια στο «Τσίρειο» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ και όλα πλέον αρχίζουν από την αρχή. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα της Λεμεσού έφτασε τους 65 βαθμούς και μείωσε στον 1 τη διαφορά από το «τριφύλλι», που έχει 66, ενώ αν αύριο (6/4) η ΑΕΛ νικήσει τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, θα μειώσει επίσης τη διαφορά στον πόντο.

Πραγματικό ντέρμπι ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να πετύχουν το γκολ. Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων ήταν στο 17’ με την κεφαλιά του Κούσουλου που πέρασε λίγο άουτ και των γηπεδούχων στο 35’ με το τακουνάκι του Μπίσεσβαρ, που έδιωξε την τελευταία στιγμή ο Φαμπιάνο.

Στην επανάληψη, η σπουδαιότερη στιγμή του Απόλλωνα ήταν το σουτ του Πίττα στο 72’ που πέρασε ελάχιστα άουτ και η κορυφαία του αγώνα στο 76’ για την Ομόνοια, όταν ο Παπουλής έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε. Στο 83’ το «τριφύλλι» έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χούμποτσαν και το… πλήρωσε, αφού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπένσοπ λύτρωσε τον Απόλλωνα, «γράφοντας» το 1-0.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η ΑΕΚ νίκησε 2-1 με ανατροπή την Ανόρθωση στην «ΑΡΕΝΑ». Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα της Λάρνακας έφτασε τους 47 βαθμούς και μείωσε στους 6 από την «Κυρία», που έμεινε στους 53. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 2’ με τον Οκριασβίλι, αλλά οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας στο β’ ημίχρονο, αρχικά ισοφάρισαν με τον Ταντί στο 60’ και στο 75’ έφτασαν στην ανατροπή με τον Τρισκόφσκι, που έκανε το 2-1.

Αναλυτικά, η 5 αγωνιστική των πλέι οφ

Δευτέρα 5/4
ΑΕΚ Λάρνακας-Ανόρθωση 2-1
(60’ Ταντί, 75’ Τρισκόφσκι - 2’ Οκριασβίλι)

Απόλλων Λεμεσού-Ομόνοια 1-0
(90’+2’ Μπένσοπ)

Τρίτη 6/4
ΑΕΛ-Ολυμπιακός Λευκωσίας (19:30)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube