Μεγάλη νίκη στο Κάουνας επί της Ζαλκίρις με 84-83 για τη Χίμκι, με κορυφαίο τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος σταμάτησε στους 25 πόντους.
Σε ματς – θρίλερ μέχρι το φινάλε, η Χίμκι πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ζαλγκίρις. Η ομάδα της Ρωσίας επικράτησε με 84-83 έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος είχε 25 πόντους και 10 ασίστ.

Έπειτα από δυο χαμένα ματς, η Χίμκι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Από την άλλη, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη και δίχως επιτυχημένο αποτέλεσμα μέσα στο «σπίτι» της. Το ρεκόρ για τους Λιθουανούς είναι 4-5 και για τους Ρώσους 3-6.

Πέρα από τον εξαιρετικό Σβεντ, για τη Χίμκι ξεχώρισε ο Τζόρνταν Μίκι, που είχε 20 πόντους. Από τη Ζαλγκίρις ο Ντέιβις σταμάτησε στους 23 πόντους και τον ακολούθησε ο Γκριγκόνις με 13.

Η Ζαλγκίρις ήταν πιο επιθετική στο πρώτο δεκάλεπτο και κυριαρχούσε στο παρκέ. Εκλεισε την πρώτη περίοδο στο +7 (26-19), ενώ κατάφερε να πάρει και διαφορά 10 πόντων (35-25), τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη ημιχρόνου.
Η Χίμκι στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση, άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 39-37 υπέρ της Ζαλγκίρις.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισε να ανεβάζει κι άλλο στροφέςΟι Ρώσοι πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Σβεντ (45-47 στο 24') και απέκτησαν προβάδισμα έξι πόντων (52-58 στο 29').

Το παιχνίδι έγινε θρίλερ και οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι το τέλος. Στο τέλος, η Χίμκι ήταν αυτό που απεδείχθη πιο ψύχραιμη στις βολές με αποτέλεσμα να πάρει το σπουδαίο διπλό στο Κάουνας.

Δεκάλεπτα: 26-19, 39-37, 57-58, 83-84


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολυμπιακός: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τα παιχνίδια της Euroleague για Νοέμβρη-Δεκέμβρη

Η επιστροφή Πίτερς και τα μεγάλα σουτ του ΜακΙντάιρ: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μιλάνο

Καθησυχαστικός ο Σατοράνσκι: «Ήταν τρομακτική στιγμή, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα»

Γιαννακόπουλος: «Είναι δυνατόν να ασχοληθώ με μία ήττα, όταν διακυβεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος;»

Του έφταναν 23 πόντοι και έβαλε ακριβώς τόσους: Ο Βεζένκοφ προσπέρασε τον Σπανούλη και έγραψε ιστορία!

Γιαννακόπουλος για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές: «Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν...»

Μαγικός ΜακΙντάιρ, σταθερός Σάσα, x-factor Eντζάι: Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι

Μπόνγκα: «Δεν παίξαμε όπως συνηθίζουμε, να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξαναγίνει»

Βεζένκοφ: «Ήμασταν πιο σκληροί, κάποιοι παίκτες έκαναν το βήμα παραπάνω, ιδιαίτερο να είμαι πρώτος σκόρερ»

Το... παράπονο Μπαρτζώκα: «Δεν θέλω να κρίνω, αλλά νομίζω η ομάδα αξίζει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο»