Από τη στιγμή που οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είχαν επιλέξει, για δικούς τους λόγους, τη σιωπή μετά τον αποκλεισμό από την Ζαλγκίρις, ήταν δεδομένο πως οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση τους θα προκαλούσε διαφόρων ειδών αντιδράσεις. Η διπλή αποτυχία φέτος σε κύπελλο και Ευρωλίγκα, η αγωνιστική και ιατρική εικόνα της ομάδας, η δικαστική διαμάχη με τον πατέρα τους και το πρόσφατο δημοσίευμα για τις πληρωμές των παικτών, ίσως να προμήνυαν μία διαφορετικού περιεχομένου ανακοίνωση, όμως μη ξεχνάμε πως υπάρχει ένας ακόμα στόχος που διεκδικεί ο Ολυμπιακός. Ο συνολικός απολογισμός της σεζόν, λοιπόν, μπορεί να περιμένει, παρά την όποια δικαιολογημένη, αλλά συνάμα αβάσιμη ανησυχία.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Αντιθέτως, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να μη γίνει κάτι ανάλογο για την Ευρωλίγκα που ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Αποφάσισαν λοιπόν να επαναλάβουν την άποψή τους πως με δύο κατακτήσεις τίτλων και μάλιστα συνεχόμενων, έξι φάιναλ φορ και πέντε τελικούς, έχουν την πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης τη τελευταία δεκαετία, που βάσει γεγονώτων και αριθμων, δεν απέχει απο την πραγματικότητα και τους δικαιώνει απόλυτα. Κατανοητό, πως ο κόσμος θα προτιμούσε να ακούσει, αν θα συνεχίσουν να προσπαθούν για να διατηρηθεί στην… αφρόκρεμα και για τα επόμενα δέκα χρόνια και ίσως τη δική τους εξήγηση για το τι έφταιξε και η Ζαλγκίρις του υποπολλαπλάσιου μπάτζετ, τους απέκλεισε με τον δικό τους, ομολογουμένως επιτυχημένο, παρά τα όποια λάθη του, τρόπο.

Υπάρχει όμως και η λογική εξήγηση, που αναφέρει πως κανένας ιδιοκτήτης ομάδας, δεν είναι υποχρεωμένος να απαντάει σε δημοσιεύματα καταστροφολογίας και μηδενισμού, ιδιαίτερα μεσούσης της σεζόν, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Ακόμα και αν είχαν στο μυαλό τους την αποχώρηση, δε θα το έκαναν με αυτό τον τρόπο. Όπως επίσης, δεν είναι δόκιμο να τάζεις πράγματα, προτού αποφασίσεις για το πώς θα κινηθείς στο μέλλον, ιδιαίτερα σε μία Ελλάδα που δεν ξέρεις τι σου… ξημερώνει αύριο το πρωί. Ας επιχειρήσουμε όμως να δούμε τι κρύβει αυτή η ανακοίνωση, που όσο και να κατακρεουργείται στα social media για το timing της, μόνο τυχαία δεν δείχνει να είναι.

Τόσο καιρό δεν έπαιρναν θέση για τίποτα, διότι πάντα κάτι έχουν στο μυαλό τους και όχι μόνο επειδή, φυσιολογικά, είναι απορροφημένοι με σοβαρότερο οικογενειακό θέμα. Ακόμα και στην καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για μία αυτονόητη ανακοίνωσή τους αναφορικά με δικαστική απόφαση για τους διεθνείς διαιτητές δεν απάντησαν, χωρίς αυτό να σημαίνει αδυναμία. Βλέποντας όμως το τελευταίο διάστημα να έχουν καταπατηθεί τα πάντα και να έχουν κατακρεουργηθεί όλοι οι συντελεστές της προσπάθειάς τους, η ανακοίνωση στοχεύει στην υπενθύμιση των όσων έχουν πετύχει, δείχνοντας πως είναι εδώ, ακούν, διαβάζουν και ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Αυτό το δικαίωμα, δε μπορεί να τους το στερήσει κανείς, πόσο μάλλον ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, που έχει επιλέξει την ανελέητη κριτική και τις απαιτήσεις, χωρίς να έχει και μεγάλη σχέση με την… ευρύτερη περιοχή του ΣΕΦ. Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των αδελφών Αγγελόπουλων, άλλωστε, είναι πως το γήπεδο έχει 600-700 άτομα στα ματς της Α1 και δεν κάνει παρά δύο-τρία sold out στην Ευρωλίγκα. Δικαίωμα του καθενός είναι το πώς θα επιλέγει να περνάει τις μέρες του, όμως αναμφίβολα η κριτική είναι δυσανάλογη της στήριξης. Με εξαίρεση ένα κομμάτι που αγαπάει σταθερά την ομάδα, πηγαίνει συχνά στο γήπεδο και αγωνιά για τη βελτιώσή της επειδή την αγαπάει και έχει δεθεί σε υπερθετικό βαθμό μαζί της, λόγω του τρόπου που έχει καταφέρει ό,τι κατάφερε.

Η αντίδραση λοιπόν, έστω και με αινιγματικό τρόπο, είναι προτιμότερη από την σιωπή. Άλλωστε όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι έκαναν μία ξεκάθαρη στήριξη στις επιλογές τους, χωρίς να αγνοούν ότι έχουν κάνει λάθη και επιδέχονται διορθώσεις. Ευχαρίστησαν παράλληλα και όλους τους συνεργάτες τους, όχι επειδή… φεύγουν, αλλά επειδή αναγνωρίζουν την συμβολή όλων στην επιτυχία, αλλά και στην αποτυχία. Η επισήμανση του μεγέθους του μπάτζετ, αποτελεί ουσιαστικά προπομπό παραμονής με τα ίδια δεδομένα, όμως αυτό δε σημαίνει πως δε θα γίνουν πιο προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις.

Υπάρχουν όμως αρκετοί, που είτε θεωρούν δεδομένη την παρουσία τους και το οικονομικό «μάτωμά» τους κάθε χρόνο, είτε πως για να πετύχουν, θα πρέπει να δώσουν περισσότερα. Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το μόνο που ταιριάζει, είναι η λέξη υπομονή για όλα όσα θα ακολουθήσουν σε λίγες ημέρες, που θα είναι με στόχο το καλύτερο και τα περιμένουμε όλοι με ενδιαφέρον.

Υ.Γ.: Απλή σημείωση: Τα δύο αδέλφια, στενοχωριούνται και προβληματίζονται στις κακές στιγμές πολύ περισσότερο από τον καθένα. Στο χέρι τους είναι να δουν ξεκάθαρα πλέον τι έχει πάει άσχημα και να προχωρήσουν στη νέα σελίδα…


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube