Στο Ελ Σαλβαδόρ βρίσκονται τα πτώματα του Όσκαρ και της Βαλέριας Μαρτίνες, του πατέρα και της μικρής του κόρης που πνίγηκαν προσπαθώντας να περάσουν τον ποταμό Ρίο Γκράντε, για να περάσουν στις ΗΠΑ.

Η φωτογραφία πατέρα και κόρης να βρίσκονται νεκροί στα νερά της όχθης του ποταμού, με το 2χρονο κοριτσάκι να κρέμεται από πάνω του, έχουν προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, αλλά και οργή για την μεταχείρηση που έχουν οι μετανάστες στην βόρεια Αμερική, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την φτώχεια και την εγκληματικότητα στην κεντρική Αμερική.

Τα πτώματα πατέρα και κόρης μεταφέρθηκαν από την πόλη Ματαμόρος, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, στη βορειοανατολική πόλη Μοντερέι, από όπου μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το μεξικανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Formula.

Σώθηκε η μητέρα και άλλοι 200 μετανάστες
Η πρεσβεία του Σαλβαδόρ στο Μεξικό απέφυγε να επιβεβαιώσει την είδηση, με ένα στέλεχός της να τονίζει ότι θέλει να σεβαστεί το πένθος και την ιδιωτική ζωή της οικογένειας. Ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε ότι ο επαναπατρισμός τους θα γινόταν δημοσία δαπάνη. Η Τάνια Άβαλος προσπάθησε να περάσει τον ποταμό με τον σύζυγό της και την κόρη τους την Κυριακή. Ο Όσκαρ και η Βαλέρια παρασύρθηκαν από το ρεύμα, ενώ εκείνη κατάφερε να φθάσει στην όχθη. Είχαν φθάσει στο Μεξικό δύο μήνες νωρίτερα.

Στο μεταξύ στην Οσολουάμα, στην ανατολική μεξικανική Πολιτεία Βερακρούς, πεζοναύτες διέσωσαν περίπου 200 μετανάστες, στην πλειονότητά τους από την Ονδούρα, τους οποίους είχαν εγκαταλείψει διακινητές μέσα σε φορτηγό για ώρες, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Televisa. Οι άνθρωποι αυτοί αναγκάστηκαν να μείνουν μέσα στο φορτηγό χωρίς νερό ή αρκετό αέρα επί ώρες. Τουλάχιστον είκοσι βρέθηκαν λιπόθυμοι και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Ορισμένοι μετανάστες τράπηκαν σε φυγή για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα κάθε χρόνο για να σωθούν από τη φτώχεια και τη βία. Περίπου 144.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους από αυτές τις τρεις χώρες της κεντρικής Αμερικής, ζήτησαν άσυλο στις ΗΠΑ μόνο τον Μάιο, καταδεικνύουν στατιστικές των αμερικανικών αρχών.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στην ανακρίτρια οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα στην Πολεοδομία Κατερίνης -Πάνω από 135.000 ευρώ το όφελός τους

Έρχονται φορο-ανατροπές: Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ

Δώρο του ΥΠΕΘΟ στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Σε 5 έως 15 μέρες η NAVTEX – Η επανεκκίνηση των ερευνών και η «φαρέτρα» των κυρώσεων

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 5 Νοεμβρίου

Καιρός: Βουτιά της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες