Ικανοποιημένος από την απόδοση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Χίμκι δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «πράσινων», Ρικ Πίτινο. Ο Αμερικανός κόουτς, εξήρε την απόδοση των Τόμας και Μήτογλου και χαρακτήρισε… καλοδεχούμενη την πίεση που υπάρχει στην ομάδα ενόψει της συνέχειας στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στα πλέι οφ.

«Κάναμε σπουδαία δουλειά στο πρώτο μέρος. Εκμεταλλευτήκαμε τα μις ματς. Ο Τόμας και ο Μήτογλου είχαν 13/18 σουτ στην θέση «4». Ο Ντεσόν παίζει τρομερό μπάσκετ από την στιγμή που ήρθα. Το μόνο μας λάθος ότι δώσαμε επτά τρίποντα. Στο δεύτερο δεχτήκαμε ένα, δείγμα της θέλησης της ομάδας να μην χάσει από τα τρίποντα», δήλωσε αρχικά ο κόουτς Πιτίνο, ο οποίος όταν κλήθηκε να απαντήσει γιατί η ομάδα χάνει τις υπέρ της μεγάλες διαφορές, επεσήμανε:

«Η άλλη ομάδα και ο άλλος προπονητής πληρώνονται για να παίζουν. Είναι καλές ομάδες και θα προσαρμοστούν. Οποιαδήποτε ομάδα με ευχέρεια στο σουτ θα το αξιοποιήσει. Το κλειδί μιας καλής ομάδας είναι σταματήσεις τον ρυθμό της άλλης ομάδας. Είμαστε αήττητοι στην έδρα μας. Πριν το ματς είπα στους παίκτες ότι έχουμε οκτώ παιχνίδια στην διοργάνωση. Πρέπει να κερδίσουμε τα επτά. Υπάρχει πίεση, λέξη την οποία θεωρώ την καλύτερη λέξη για έναν προπονητή και αθλητή. Είναι το καλύτερο δώρο και προνόμιο. Το να χάσουμε στην Ζαλγκίρις και με την Μιλάνο μας έβαλε σε δύσκολη θέση. Αυτό το δώρο της πίεσης είναι το καλύτερο δώρο. Θα δείξει ποιος είναι έτοιμος, ποιος το θέλει. Είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση. Οι δικαιολογίες είναι δείγμα αδυναμίας».

Τέλος, για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια, δήλωσε: «Αν κοιτάξεις τα στατιστικά εκτός έδρας, 3-4 παίκτες δεν παίζουν κοντά στην απόδοσή τους συγκριτικά με την εντυπωσιακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Θα μιλήσω στους παίκτες και μόλις μάθουμε το γιατί θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

EuroLeague: Στις 24/9 το τζάμπολ της νέας σεζόν-Πότε γίνονται Super Cup και Final 4

Επίσημο: Ομόφωνα στη νέα EuroLeague η Μπεσίκτας και αύξηση σε 24 ομάδες το 2027-Δεκαετές η Ρεάλ

«Σφραγίζεται» η είσοδος Μπεσίκτας αντί Μονακό στην EuroLeague-Αύξηση σε 24 ομάδες από το 2027/28

Στη Σόφια και τη νέα σεζόν η Χάποελ Τελ Αβίβ, αν δεν γίνουν τα παιχνίδια της στο Ισραήλ

Ευρωλίγκα: Στην κορυφή του Top-10 της σεζόν ο Χέιζ-Ντέιβις!

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»