Η λειτουργία των ακαδημιών της ΑΕΚ παρότι ετησίως διατίθεται από την ΠΑΕ ένα κονδύλι που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ δεν κρίνεται ικανοποιητική και ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι αποφασισμένος να το αλλάξει αυτό, προκειμένου να καρπωθεί τα επόμενα χρόνια και η πρώτη ομάδα τα αποτελέσματα.

Η επιστροφή του Άκη Ζήκου στη θέση από την οποία αποχώρησε το 2015 είναι προ των πυλών, έχοντας πιθανότατα στο πλευρό του τον Γιάννη Σαμαρά που κουβαλά επίσης εμπειρία πολλών ετών στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ο «Μονεγάσκος» φέρεται να έχει ζητήσει πλήρη ελευθερία στις αποφάσεις που θα αφορούν στην οργάνωση των ακαδημιών, ενώ η πρώτη του δουλειά θα είναι να αξιολογήσει το υλικό και το επιτελείο μέχρι το τέλος της περιόδου, όταν και θα αποφασιστούν τυχόν αλλαγές.

Από εκεί και πέρα, ακούγεται έντονα, δίχως ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί, πως προωθείται ένα μοντέλο ανεξάρτητης διοίκησης των ακαδημιών από την ΠΑΕ, προκειμένου να λαμβάνονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά αποφάσεις. Ήδη λέγεται πως το ρόλο αυτό είναι πιθανό να αναλάβουν ο Γρηγόρης Σαράντης, πετυχημένος επιχειρηματίας (στον τομέα προϊόντων οικιακής χρήσης και προσωπικής περιποίησης) και στενός φίλος του Δημήτρη Μελισσανίδη, και ο Κωνσταντίνος Μαρινάκης, που είναι μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ και ιδρυτής εταιρείας καλλυντικών.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.