Σε καταγγελία για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας προχώρησε η ΛΑΕ με γραπτή της ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «πρώτη κατοικία ανέργου με τρία ανήλικα παιδιά βγήκε χθες Τετάρτη (27/6) στο σφυρί από την Alpha Bank σε συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου, με πλήρη ευθύνη και κάλυψη της κυβέρνησης. Η πρώτη κατοικία, που εκπλειστηριάστηκε με 69.000 ευρώ, ανήκε στην σύζυγο και αντιπροσώπευε το ήμισυ του ακινήτου 96 τ.μ., του οποίου το άλλο ήμισυ που ανήκε στον σύζυγο είχε εκπλειστηριαστεί πριν από λίγο χρονικό διάστημα».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση της η ΛΑΕ προσθέτει πως « το χρέος επί του οποίου έγινε ο πλειστηριασμός ανήρχετο σε ποσό 300 χιλ. ευρώ και όχι 900 χιλ. ευρώ, όπως ψευδέστατα ισχυρίστηκε παραπλανητικά ο Γ. Ρούσκας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών βρισκόταν από τις 2μ.μ. έξω από το συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου διαμαρτυρόμενο ακριβώς γι' αυτόν τον πλειστηριασμό, διεκδικώντας την ακύρωση ή τουλάχιστον την αναστολή του».

Όπως συμπληρώνει η ΛΑΕ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον Α.Φ., σύζυγο της ιδιοκτήτριας του εκπλειστηριαζόμενου ακινήτου, τηλεφώνησε στην συμβολαιογράφο που διεξήγαγε τον απαράδεκτο πλειστηριασμό, ζητώντας την διακοπή του για ανθρωπιστικούς λόγους, χωρίς να βρει ανταπόκριση. Ακολούθως όπως προσθέτει η ανακοίνωση, «ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε αυτοπρόσωπο διάβημα στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, όπου συνάντησε κατά την έξοδό του τον πρόεδρο της Τράπεζας κ. Ράπανο και συνομίλησε με τον διευθυντή των Νομικών υπηρεσιών της τράπεζας, χωρίς, όμως, να βρει ανταπόκριση στο ανθρώπινο αίτημά του, με την τράπεζα να επιμένει στην ανάλγητη στάση απληστίας και αρπαγής του ακινήτου».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει ότι «η τράπεζα, η οποία έβγαζε στον πλειστηριασμό το ακίνητο, ήταν η ίδια η οποία έκανε την μοναδική προσφορά, στον πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα το σπίτι της οικογένειας να περάσει στην κατοχή της. Η τράπεζα με δυο λόγια ήταν η επισπεύδουσα και ταυτόχρονα ο υπερθεματιστής. Ο ορισμός της αναλγησίας στην πληρέστερη δυνατή μορφή».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

«Κουμπαράς» έως €2.400 τον χρόνο για κάθε παιδί - Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, ποιες εισφορές προστατεύονται

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Binance: Πώς οι χάκερ άρπαξαν 2,5 δισ. με μόλις 15 δολάρια

Κολωνός: Tραυματισμένος άνδρας από πυροβολισμό, μέσα σε αυτοκίνητο – Δύο προσαγωγές