Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά και τις σκέψεις του για μια θέση στην Εθνική ομάδα σχολίασε ο Βασίλης Πλιάτσικας στο ΣΠΟΡ fm 94,6.

O 26χρονος αμυντικός μίλησε για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ουκρανία για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Μέταλουργκ, τις προτάσεις που δέχτηκε όταν έφυγε από την Άστρα Γκιούργκιου, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Πλιάτσικας στην εκπομπή των Μάνου Ζερβάκη και Γιώργου Μαραθιανού:

Για τη ζωή του στην Ουκρανία: «Μένουμε στο Κίεβο. Δεν υπάρχουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ντόνετσκ. Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα η έκρυθμη κατάσταση και να γυρίσουμε πίσω. Ευτυχώς έφυγα το καλοκαίρι, με τη μεταγραφή μου στην Άστρα Γκιούργκιου, όταν άρχισαν τα δυσάρεστα γεγονότα, οπότε στάθηκα τυχερός που δεν τα έζησα».

Για την Άστρα Γκιούργκιου: «Ήταν ωραία εμπειρία. Η ομάδα πέτυχε τους στόχους της, με κυριότερο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έφυγα γιατί ένιωσα πως τελείωσε ο κύκλος μου εκεί. Μου έγιναν δύο προτάσεις και γύρισα στη Μέταλουργκ, που τους ήξερα και με ήξεραν».

Για προτάσεις από ελληνικές ομάδες: «Οι περισσότερες ομάδες δεν ήξεραν ότι είμαι ελεύθερος, γιατί άργησε να τελειώσει η συνεργασία μου με την Άστρα. Είχε λήξει το περιθώριο των μεταγραφών. Είχα ήδη δύο προτάσεις απ’ την Ουκρανία, το σκέφτηκα και προτίμησα να επιστρέψω».

Για το πέρασμά του απ’ την Σάλκε και το γερμανικό πρωτάθλημα: «Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνιστεί σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα, σαν το γερμανικό. Αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά όταν επιστρέφεις σε τέτοιες χώρες. Ποτέ δεν λέω ποτέ, βέβαια. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς. Γι’ αυτό προτίμησα να έρθω σε ένα δυνατό πρωτάθλημα σαν το ουκρανικό, όμως θεωρώ πως είναι δυσκολότερο απ’ ότι ήταν στο παρελθόν να πάρω μια τέτοια μεταγραφή».

Για το αν συμφωνεί με τη νοοτροπία Ελλήνων παικτών να αγωνίζονται σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα, πλην του ελληνικού: «Εξαρτάται την ομάδα, το κλίμα… Θεωρώ πως είναι δύσκολο να μένεις σε περιοχές που ο τρόπος ζωής είναι δύσκολος. Το να ασχολείσαι αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο, οπότε πρέπει να σκεφτείς καλά σε ποια χώρα θα παίξεις. Έχω στο μυαλό μου να επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά δεν ξέρω πότε θα γίνει».

Για το πώς υποδέχτηκαν οι Ουκρανοί την πρόκριση της Ντνίπρο επί του Ολυμπιακού: «Δεν σχολιάστηκε ιδιαίτερα. Οι άνθρωποι πίστευαν στις δυνατότητες τους, θεωρούν πως έχουν πολύ καλό επίπεδο στο πρωτάθλημα. Ήταν έκπληξη ο αποκλεισμός, αλλά το πίστευαν.

Για το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα παιχνίδι που ζηλεύει οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής, όπου κι αν αγωνίζεται. Δεν περίμενα το αποτέλεσμα του πρώτου ματς, όμως επειδή έχω ζήσει τον Τραϊανό Δέλλα, ως παίκτη, ως άνθρωπο, αλλά και ως προπονητή, ξέρω ότι κάνει φανταστική δουλειά. Τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει το έργο του. Σίγουρα η ΑΕΚ θα επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν, όμως θα χρειαστεί χρόνος. Όταν ήμουν εγώ είχε μια ταυτότητα, τώρα την χτίζουν νέοι παίκτες που σύντομα θα δείξουν τα αποτελέσματά τους». '

Για το αν σκέφτεται την Εθνική: «Ο στόχος μου είναι κάποια στιγμή να επιστρέψω στην Εθνική. Ξέρω ότι είναι πιο δύσκολα απ’ ότι για άλλους που αγωνίζονται σε πιο αναγνωρίσιμα πρωταθλήματα, όμως πιστεύω πως κάποια στιγμή θα γίνει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube