Ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του UEFA Champions League έκανε η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, αφού άφησε εκτός συνέχειας τις Ρίγα και Σουντούβα, ξεπέρασε και το προτελευταίο εμπόδιο της Ντινάμο Μπρεστ με σκορ 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια τη Σάλτσμπουργκ. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ο Μπίτον στο 50’ με πέναλτι.

Μια θέση στους ομίλους θα διεκδικήσει και η Φερεντσβάρος. Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας έβγαλε νοκ άουτ τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, επικρατώντας με 2-1 στη Βουδαπέστη και θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μόλντε. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 2’ με τον Λόβρενσιτς, αλλά στο 23’ ο Ουζούνι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να έρθει η ισοφάριση. Όμως, ο Αλβανός επιθετικός εξιλεώθηκε στο 65’, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε το εισιτήριο στο ζευγάρι Καραμπάγκ-Μόλντε. Μετά από 90 «άγονα» λεπτά στην κανονική διάρκεια και άλλα 30 στην παράταση, οι δύο ομάδες πήγαν στη «ρώσικη ρουλέτα». Εκεί, οι Νορβηγοί ήταν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν με 6-5.

Το τελευταίο χρονικά εισιτήριο κατέληξε στη . Οι Δανοί στάθηκαν τυχεροί, καθώς προηγήθηκαν στο 51’ με αυτογκόλ του Λεφόρτ. Έντεκα λεπτά αργότερα, ο Ντρέιερ απλοποίησε τα πράγματα, καθώς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 84’ ο Μαμπίλ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Τελευταίο εμπόδιό τους στο δρόμο για τα αστέρια θα είναι η Σλάβια Πράγας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube