Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από δικαστήριο του Λίβερπουλ στον Άγγλο άλλοτε διεθνή μέσο, Τζόι Μπάρτον, για υβριστική συμπεριφορά μέσω X.

O 43χρονος άλλοτε άσος της Μάντσεστερ Σίτι, της Νιούκαστλ και της Μαρσέιγ, έκανε υβριστικά tweet σε βάρος τριών παρουσιαστών της αγγλικής τηλεόρασης, του Τζέρεμι Βάιν, της Λούσι Γουόρντ και της Ένο Αλούκο.

Μάλιστα, σε αναρτήσεις του είχε αντικαταστήσει τα κεφάλια τους με αυτά serial killers αναφέροντας πως «δολοφόνησαν» τους φιλάθλους με όσα ανέφεραν για ένα παιχνίδι Κυπέλλου ανάμεσα σε Κρίσταλ Πάλας και Έβερτον τον Ιανουάριο του 2024.

Ο Μπάρτον, που θα υποχρεωθεί επίσης σε 200 ώρες κοινωνικής εργασίας και θα καλύψει τα έξοδα της δίκης (23.419 λίρες), ασχολείται πλέον ενεργά με τον σχολιασμό μέσω social media έχοντας πάνω από 2,7 εκατομμύρια followers που τον ακολουθούν για τις πολύ καυστικές αναρτήσεις του. Φαίνεται όμως πως αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube