Αν και κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός «θάνατος», μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Adaptive Human Behavior And Physiology δείχνει ότι για μερικές γυναίκες το... πένθος διαρκεί λίγο περισσότερο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Γουέιν του Ντιτρόιτ, οι γυναίκες δυσκολεύονται τρομερά να ξεπεράσουν ένα χωρισμό όταν ο πρώην σύντροφός τους έχει εντυπωσιακή αίσθηση του χιούμορ.

Με άλλα λόγια, όσο πιο πολύ κάνει ένας άντρας την κοπέλα του να γελά, τόσο πιο δύσκολα θα τον ξεχάσει εκείνη σε περίπτωση που η σχέση τελειώσει άδοξα. Επίσης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο περισσότερο χιούμορ έχει ο άντρας, τόσο πιθανότερο είναι η γυναίκα να προσπαθήσει να διατηρήσει επαφή μαζί του μετά το χωρισμό.

Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν παλαιότερη έρευνα που είχε δείξει ότι το χιούμορ είναι ένα πολύ σημαντικό «προαπαιτούμενο» για τις γυναίκες.

Οι βαθύτεροι λόγοι πίσω από τις διαπιστώσεις αυτές δεν είναι απόλυτα σαφείς, ωστόσο μία από τις θεωρίες είναι ότι το χιούμορ αποτελεί ένα εξαιρετικά ελκυστικό γνώρισμα στο οποίο λίγες γυναίκες μπορούν να αντισταθούν.

Παράλληλα, το χιούμορ σε έναν σταθερό σύντροφο συνεχίζει να ικανοποιεί μακροπρόθεσμα τη νεοφιλία της γυναίκας, δηλαδή την ανάγκη της για καινούργιες εμπειρίες.

Πηγή: onmed.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σάκης Τανιμανίδης: Το πραγματικό πρόβλημα στον γάμο, το σεξ που είναι σαν τη βενζίνη, το Dragons Den και το Πρωινό

Φούμαρα οι φήμες: Ντόντσιτς και Κλάιν δεν έχουν καν γνωριστεί

Εβελίνα Παπούλια: Η απίθανη ατάκα για τη συμμαθήτριά της, Τατιάνα Στεφανίδου, οι εξωγήινοι

Κατερίνα Καινούργιου: Τι ζητάει από τον άντρα της λίγο πριν γίνουν γονείς;

Διαψεύδει τα περί χωρισμού η Ελένη Μενεγάκη: «Απολύτως ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα»

Αιγυπτιακή Αστρολογία: Τα ζώδια των θεών και τι λένε για την προσωπικότητά σου

Ασημακοπούλου για Τσιρίλο: Η δύσκολη περίοδος στον γάμο τους, το διαζύγιο και οι ενοχές που κουβαλά

Ιωάννα Τούνη: Η επίσκεψη στη γυναικολόγo, τα μηνύματα του κόσμου και η απάντησή της

Ελένη Χατζίδου: Η αποκάλυψη για την παρενόχληση που δέχτηκε σε νυχτερινό κέντρο

Γεωργούλης: Τον... παντρεύουν στη Μαδαγασκάρη - Η αντίδραση της Σταυροπούλου που θύμισε εποχή «Είσαι το ταίρι μου»