Την οπτική γωνία απ’ την οποία αντιμετωπίζουν το προσεχές ντέρμπι οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ανέλυσε ο Κώστας Τσάνας.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων τόνισε καταρχάς ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες φέτος στο πρωτάθλημα που τον έχουν εκπλήξει ευχάριστα,

Αναφερόμενος ωστόσο στο θέμα των ημερών -που δεν είναι άλλο από το ντέρμπι- εξέφρασε την άποψη ότι η δεδομένη ποιότητα του Ολυμπιακού και η κρισιμότητα που έχει το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό μπορούν να προσφέρουν μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.


Αναλυτικά όσα είπε ο Τσάνας στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου

Για το επίπεδο της Σούπερ Λίγκας: «Είναι ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Έχουν ξεχωρίσει κάποιες ομάδες σε ψηλό επίπεδο, ενώ υπάρχουν και κάποιες που ξεκίνησαν διαφορετικά στην αρχή και αλλιώς συνεχίζουν τώρα. Γενικώς παρακολουθούμε ένα πρωτάθλημα, όπου πολλοί νέοι παίκτες παίρνουν πρωτοβουλίες κι αυτό μας κάνει να χαιρόμαστε. Εξάλλου, νομίζω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τα άσχημα και να γκρινιάζουμε που το πρωτάθλημα μας δεν είναι αναλόγου επιπέδου με τα ξένα».

Για το αν υπάρχουν νέοι παίκτες που έχει ξεχωρίσει: «Φυσικά υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν καλή πορεία ως τώρα. Τα καλά λόγια όμως δεν ξέρουμε πως επιδρούν μερικές φορές σε νέους παίκτες. Υπάρχουν κάποιοι που μας έχουν εκπλήξει θετικά και περιμένουμε να συνεχίσουν έτσι».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: «Πέρα απ’ το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έχει και ευρωπαϊκές διοργανώσεις -και τα πάει και πολύ καλά. Οι εμφανίσεις του εκεί θα τον βοηθήσουν, ενώ και τα αποτελέσματα του δίνουν επιπλέον κίνητρο για να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Ο προπονητής έχει διαχειριστεί το υλικό του συλλόγου αρκετά καλά, ενώ έχει σε μεγάλη φόρμα έναν επιθετικό όπως ο Μήτρογλου, με αποτέλεσμα να μην ξεκινάει ένας παίκτης σαν τον Σαβιόλα. Με βάση το υλικό του, ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Υπήρξαν κάποια θέματα φέτος στον Παναθηναϊκό με παίκτες που δεν ήθελε ο σύλλογος να συνεχίσουν και με νέους που επέλεξε να χρησιμοποιεί. Ξεκίνησε με ένα σχηματισμό που άλλαξε στα τελευταία παιχνίδια, ενώ έχει χάσει κάποιους βαθμούς που του στερούν αυτό που θα ήθελε να διεκδικήσει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι δημιουργείται μια νέα ομάδα. Και το σημαντικότερο είναι πως αυτό δείχνει να το καταλαβαίνει και ο κόσμος».

Για το πώς περιμένει να κυλήσει το ντέρμπι: «Είναι μεγάλο ερωτηματικό η τακτική που θα ακολουθήσει κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μια ομάδα που μπορεί να περιμένει. Έχει παίκτες επιθετικούς. Αν περιμένει πάλι, έχει γρήγορους ποδοσφαιριστές και μπορεί να γίνει επικίνδυνος στην αντεπίθεση. Η ποιότητά του όμως του επιτρέπει να πιέσει, αν το επιλέξει.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, έπαιζε μέχρι τώρα 4-3-3, αλλά στα τελευταία παιχνίδια χρησιμοποιεί δίδυμο Φιγκερόα-Μπεργκ στην επίθεση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό. Χρησιμοποιεί πολύ την κυκλοφορία της μπάλας και παίζει με τους παίκτες από τις πλευρές. Έχει την ικανότητα να ελέγξει το χώρο του κέντρου και να κάνει γρήγορες επιθέσεις».


Για τη δική του πρόβλεψη: «Είναι δύσκολο να πεις ποιος έχει προβάδισμα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Αυτό το ματς είναι ορόσημο κυρίως για τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί υπάρχει μια ατμόσφαιρα για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, σε περίπτωση που “στραβώσει” το παιχνίδια. Όλα αυτά όμως πρέπει να περάσουν σε δεύτερη μοίρα και να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό. Περιμένω η άνοδος του Παναθηναϊκού και η καλή ψυχολογία του -απέναντι στη δεδομένη ποιότητα του Ολυμπιακού- να βοηθήσει να δούμε ένα καλύτερο παιχνίδι».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Με αλλαγές η 11άδα του Ολυμπιακού: Βασικοί Πασχαλάκης, Βέζο, Μασούρας και Ναβάρο

Τσακίρης: «Άλλο ένα… match ball για την ΑΕΚ, με νίκη τελειώνει την υπόθεση τίτλος»

Νικολακόπουλος: «Ίσως ευκαιρία σήμερα για τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά να ανέβει στην τρίτη θέση»

Νικολογιάννης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει τη δουλειά του, για να συνεχίσει τουλάχιστον να ελπίζει»

Τα συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον Στράτο Σεφτελή

Βρούτσης: «Οι κάμερες παρακολουθούν κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια»

Τσανάκας: «Το σώμα θα είναι στη Λαμία, αλλά η καρδιά είναι ήδη στο Μπέρμινχαμ για τους παίκτες του Ολυμπιακού»

Ζίβκοβιτς: «Έτοιμοι να δώσουμε απαντήσεις-Ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατά ποτέ, μόνος δρόμος η νίκη»

Κωνσταντινίδης: «Να είμαστε πανέτοιμοι ψυχικά και σωματικά απέναντι στην ΑΕΚ»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγάλει αντίδραση εκεί που όλοι τον θεωρούν γονατισμένο»