Στα… χαρακώματα βρίσκονται πλέον λίγκα και ομοσπονδία στην Ισπανία!

Πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, δήλωσε πως θα ανέβουν δύο ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία, ώστε στο επόμενο πρωτάθλημα να συμμετέχουν 20.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο «EFE», ο ομόλογός του της ACB, Αντόνιο Μαρτίν, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε συμφωνήθηκε κάτι τέτοιο και πως το πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21 θα ξεκινήσει με τις 18 ομάδες που συμμετείχαν φέτος!

«Αυτή την στιγμή έχουμε διάλογο και δεν στέλνουμε ούτε φαξ ο ένας με τον άλλο, ούτε χρειάζεται να απειλούμε εν μέσω συζητήσεων. Σίγουρα είναι μία δύσκολη κατάσταση και είναι δύσκολο να βρούμε κοινό τόπο οι δύο πλευρές, καθώς η αλήθεια είναι ότι πρόθεσή μας για τη σεζόν 2020/21 είναι η συμμετοχή 18 ομάδων στο πρωτάθλημα», δήλωσε αρχικά ο Αντόνιο Μαρτίν, ο οποίος στη συνέχεια ερωτήθηκε για το αν θα ήταν δίκαιο να υποβιβαστούν φέτος δύο ομάδες, ώστε να ικανοποιηθεί και το αίτημα της ομοσπονδίας με τις αντίστοιχες ανόδους:

«Απέμεναν έντεκα αγωνιστικές ή το 33% της κανονικής περιόδου, πριν τη διακοπή, που θα καθόριζε και ποιες ομάδες θα υποβιβάζονταν».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube