Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν στα σύνορα με τη Λευκορωσία, δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

«Η ασφάλειά σας είναι εγγυημένη, κατά τη διάρκεια των σημερινών διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε να επιλύσετε τις διαφορές σας. Ο λαός της Λευκορωσίας προσεύχεται γι' αυτό», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας, κατά την έναρξη των συνομιλιών, καλωσορίζοντας τις δύο αντιπροσωπείες.

Πριν οι δύο πλευρές καθίσουν στο τραπέζι, η ουκρανική πλευρά ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

H ομάδα των Ουκρανών διαπραγματευτών έφτασε λίγο πριν από τις 11 το πρωί στο σημείο συνάντησης με τους Ρώσους. «Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση. «Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος».

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στη Λευκορωσία πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Γκόμελ και σε μικρή απόσταση από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, ο οποίος βρίσκεται στο ουκρανικό έδαφος.

Της ουκρανικής αντιπροσωπείας ηγείται ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ. Αυτός συνοδεύεται κυρίως από τον Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

Κατά την πέμπτη ημέρα της εισβολής της, η Μόσχα δήλωσε ότι θέλει να επιτευχθεί «μια συμφωνία» με το Κίεβο στις σημερινές συνομιλίες, την ώρα που η επίθεσή της δείχνει να συναντά μεγαλύτερη αντίσταση από αυτό που αναμενόταν.

«Κάθε ώρα που παρατείνεται η σύγκρουση, υπάρχουν Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες που πεθαίνουν. Συμφωνήσαμε ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, αλλά θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών», δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα ο Ρώσος διαπραγματευτής και σύμβουλος του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εθνική Τράπεζα-Allianz: Έπεσαν οι υπογραφές για το 30% της Allianz Ελλάδος - Από το 2027 η συνεργασία στο bancassurance

Κωνσταντινούπολη: 14χρονος νεκρός από ηλεκτροπληξία όταν πάτησε σε λακκούβα με νερό

Τραγωδία στην Πάτρα: Φοιτητής έπεσε από τον 2ο όροφο πολυκατοικίας και έχασε τη ζωή του

Δούκας: Στην Αθήνα απαντάμε με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης

Μητσοτάκης: Δίκαιες και κοστολογημένες παρεμβάσεις για την ενέργεια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος - «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή» λέει ο δήμαρχος του νησιού

Επίθεση σε δύο μαθητές έξω από εσπερινό λύκειο στην Αθήνα - Στο νοσοκομείο ένας 18χρονος

Κακοκαιρία: Ένας νεκρός από τις πλημμύρες στη Ρόδο - Εικόνες καταστροφής σε Σκιάθο και Εύβοια

Στην αγχόνη 23χρονη στο Ιράν για ανάρτηση στα social media - «Γίνετε η φωνή μου»

141 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση μόνο τις τελευταίες 40 ημέρες στη Θεσσαλονίκη